Βορειοκορεάτες χάκερς κλέβουν πάνω από $100M από χρήστες Atomic Wallet

Το Atomic Wallet, ένα αποκεντρωμένο πορτοφόλι που δεν είναι εμπιστευτικό, έχει πληγεί από ένα συγκλονιστικό exploit, με αποτέλεσμα οι χρήστες να αναφέρουν απώλειες ολόκληρου του χαρτοφυλακίου τους σε κρυπτονομίσματα. Αυτή η απρόβλεπτη παραβίαση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων, καθώς η θεμελιώδης προϋπόθεση του Atomic Wallet βασίζεται στην πλήρη ανάληψη της ευθύνης των χρηστών για την ασφαλή αποθήκευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Οι απώλειες από τη ληστεία του Atomic Wallet έχουν πλέον εκτοξευθεί σε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανάλυση που διεξήγαγε η Elliptic. Αυτός ο ανησυχητικός αριθμός αναδεικνύει τη σοβαρότητα της επίθεσης, η οποία έθεσε σε κίνδυνο περίπου 5.500 πορτοφόλια κρύπτο.

Παρά το μέγεθος του περιστατικού, το Atomic Wallet δεν έχει ακόμη δώσει καμία εξήγηση σχετικά με την αιτία αυτών των σημαντικών απωλειών. Αυτό έχει οδηγήσει σε αυξανόμενες ανησυχίες από απογοητευμένους χρήστες που περιμένουν με αγωνία διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις από την εταιρεία. Εν τω μεταξύ, κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, η τελευταία ενημέρωση της εταιρείας στο Twitter ήταν στις 7 Ιουνίου.

Οι απογοητευμένοι χρήστες του Atomic Wallet έχουν καταφύγει στο Twitter για να εκφράσουν την ενόχλησή τους για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται το ζήτημα. Ο χρήστης του Twitter Ezra Carlson μοιράστηκε, κάνοντας tag το Atomic Wallet, “γιατί η AM δεν μου δίνει μια ευθεία απάντηση σχετικά με το γιατί δεν με προειδοποίησε, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι παραβιάζεται, ότι δεν ήταν ασφαλές να χρησιμοποιήσω την AM την περασμένη εβδομάδα πριν κάνω μια μεταφορά στο πορτοφόλι μου που στη συνέχεια παραβιάστηκε”.

Ένας άλλος χρήστης, ο “Real Deal Crypto”, κατηγόρησε το Atomic Wallet για την έλλειψη ενημερώσεων σχετικά με την κατάσταση, λέγοντας: “Η τελευταία σας ενημέρωση ήταν πριν από πέντε ημέρες – ΣΟΒΑΡΑ;!!;!”.

Στις 3 Ιουνίου, η Atomic Wallet αναγνώρισε τις αναφορές για παραβιασμένα πορτοφόλια σε ένα tweet, αλλά υποβάθμισε τον αντίκτυπο, δηλώνοντας ότι είχε επηρεαστεί “λιγότερο από το 1%” της βάσης χρηστών της. Ωστόσο, το εντυπωσιακό ποσό των απωλειών υποδηλώνει μια σημαντική παραβίαση.

https://twitter.com/AtomicWallet/status/1665550651735023616

Η Elliptic συνέδεσε τη ληστεία με τη διαβόητη ομάδα Lazarus Group, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κλοπή περιουσιακών στοιχείων κρύπτο αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω διαφόρων κλοπών. Σύμφωνα με την Elliptic, αυτή η αποκάλυψη σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια σημαντική ληστεία κρύπτο αποδίδεται ανοιχτά στην ομάδα Lazarus Group μετά την εκμετάλλευση της Horizon Bridge ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2022.

Μετά τη ληστεία, η Elliptic μοιράστηκε ότι συνεργάζεται με διεθνείς ερευνητές και ανταλλακτήρια και κινητοποιεί τους πόρους της για την ανάκτηση των κλεμμένων περιουσιακών στοιχείων. Οι προσπάθειες της εταιρείας φέρεται να έχουν οδηγήσει στη δέσμευση κεφαλαίων αξίας άνω του 1 εκατ. δολαρίων από τα κλεμμένα κεφάλαια μέχρι στιγμής. Ωστόσο, η εταιρεία ανάλυσης blockchain σημείωσε ότι “σε απάντηση στη δέσμευση αυτών των κεφαλαίων, ο κλέφτης έχει αρχίσει να αλλάζει τη συμπεριφορά του. Συγκεκριμένα, έχουν στραφεί στο ανταλλακτήριο Garantex με έδρα τη Ρωσία για να ξεπλύνουν τα κλεμμένα περιουσιακά στοιχεία”.

Η πρόσφατη επίθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αξιοσημείωτων παραβιάσεων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εκμετάλλευσης του πρωτοκόλλου Jimbos, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων, και μιας κακόβουλης πρότασης που κατέλαβε τον έλεγχο της διακυβέρνησης του Tornado Cash τον Μάιο. Σύμφωνα με μια έκθεση της Chainalysis, εκτιμάται ότι οι χάκερς κρύπτο διέφυγαν με το εντυπωσιακό ποσό των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, με ένα σημαντικό μέρος να αποδίδεται σε επιθέσεις που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα και ένα μεγάλο αριθμό exploits που στοχεύουν σε πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: