Το Πακιστάν θα απαγορεύσει διαδικτυακές υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόφασή της να αναστείλει τις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων που προσφέρονται διαδικτυακά στη χώρα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ένας από τους διακηρυγμένους στόχους του μέτρου είναι να αποτραπούν οι παράνομες συναλλαγές με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η Κρατική Τράπεζα του Πακιστάν (SBP) και το Υπουργείο Πληροφορικής έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών Aisha Ghaus Pasha κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικών και Εσόδων της Γερουσίας.

Το κρυπτονόμισμα “δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ στο Πακιστάν”, επέμεινε ο Πασά, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα News International. Επικαλέστηκε τις απαιτήσεις της Ομάδας Δράσης Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF), του διεθνούς οργανισμού που καταπολεμά το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τις οποίες πρέπει να πληροί η χώρα.

Σύμφωνα με την πακιστανική εφημερίδα, ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφερόταν σε πιθανούς κινδύνους για το Πακιστάν μετά την αφαίρεσή του από τον “γκρίζο κατάλογο” της FATF το περασμένο φθινόπωρο. Η χώρα βρισκόταν σε αυτόν από το 2018 λόγω “στρατηγικών ελλείψεων που σχετίζονται με την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας”. Ο Pasha αναφέρθηκε ως εξής

Η FATF είχε θέσει ως προϋπόθεση ότι τα κρυπτονομίσματα δεν θα νομιμοποιηθούν.

Υποστηρίζοντας τη θέση της, ο διευθυντής της SBP Sohail Jawad πρόσθεσε ότι οι κρύπτο συναλλαγές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και ως εκ τούτου δεν θα επιτραπούν ποτέ στο Πακιστάν. Επισήμανε επίσης τον μεγάλο αριθμό νομισμάτων που υπάρχουν σήμερα και τόνισε ότι η αγορά κρύπτο των 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει συρρικνωθεί σε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο αξιωματούχος της SBP ασχολήθηκε επίσης με τις ανησυχίες σχετικά με τα δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν ήδη επενδύσει οι Πακιστανοί σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο. Είπε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών της χώρας (FIA) και η Μονάδα Χρηματοοικονομικής Παρακολούθησης (FMU) εργάζονται πάνω σε αυτό, αλλά δεν διευκρίνισε λεπτομέρειες.

Το Πακιστάν είδε μια έκρηξη στην εμπορία και εξόρυξη κρυπτονομισμάτων πριν η κυβέρνηση τα απαγορεύσει τον Απρίλιο του 2018, σημειώνει το δημοσίευμα. Ωστόσο, και οι δύο δραστηριότητες συνεχίζονται στη χώρα παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τις σταματήσει.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: