Η Bitstamp, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, αποφάσισε να σταματήσει τις υπηρεσίες Staking για τους πελάτες της που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ανταλλακτήριο αποκάλυψε το σχέδιό του να διακόψει τις υπηρεσίες Staking Ether (ETH) από τις 25 Σεπτεμβρίου.
Σε επίσημη δήλωσή του, ο Bobby Zagotta, διευθύνων σύμβουλος στις ΗΠΑ και παγκόσμιος εμπορικός διευθυντής της Bitstamp, μετέφερε ότι οι πελάτες θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν ανταμοιβές Staking μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά από αυτή την ημερομηνία, όλα τα στοιχηματισμένα περιουσιακά στοιχεία θα αποσυρθούν και οι ανταμοιβές, μαζί με το κεφάλαιο, θα κατατεθούν στα κύρια υπόλοιπα των λογαριασμών Bitstamp των χρηστών. Ωστόσο, η Zagotta προειδοποίησε ότι μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να αντικατοπτρίσουν πλήρως τα υπόλοιπα των χρηστών αυτές τις αλλαγές.
Ο ιστότοπος της Bitstamp περιγράφει επί του παρόντος μια χρέωση προμήθειας 15% για όλες τις ανταμοιβές Staking. Το μηνιαίο ποσοστό ανταμοιβής για το Staking ETH στην πλατφόρμα ανέρχεται στο 4,50%. Συγκριτικά, το μηνιαίο ποσοστό ανταμοιβής για το Staking Algorand είναι 1,60%. Με αυτή την απόφαση, οι Ηνωμένες Πολιτείες προστίθενται στον κατάλογο των χωρών όπου οι υπηρεσίες Staking της Bitstamp δεν είναι διαθέσιμες. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση φαίνεται να συνδέεται με τις πρόσφατες νομικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις αρχές Αυγούστου, η Bitstamp δημοσιοποίησε την απόφασή της να διακόψει τη διαπραγμάτευση τουλάχιστον επτά altcoins στη χώρα. Σε αυτά περιλαμβάνονταν οι Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ), Decentraland (MANA), Polygon (MATIC), Near (NEAR), Sandbox και Solana. Παρόλο που η Bitstamp δεν ανέφερε ρητά τους λόγους της αναστολής, και τα επτά τοκενς είχαν χαρακτηριστεί ως μη καταχωρημένοι τίτλοι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) τον Ιούνιο. Η ταξινόμηση αυτή ήταν μέρος των νομικών ενεργειών της SEC κατά των ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase.
Το ETH, το εγγενές κρυπτονόμισμα του blockchain Ethereum και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς μετά το Bitcoin, έχει γίνει κεντρικό θέμα μιας συνεχιζόμενης ρυθμιστικής συζήτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κεντρικό ερώτημα περιστρέφεται γύρω από το αν το Ether θα πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως εμπόρευμα ή ως κινητή αξία. Ενώ η Επιτροπή Συναλλαγών για τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) θεωρεί σταθερά το Ether ως εμπόρευμα, ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης τον Απρίλιο ότι, κατά την άποψή του, όλα εκτός από το Bitcoin θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κινητές αξίες.
Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .
Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!
Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis