Η Ρωσία αναπτύσσει πύλες πληρωμών με εταίρους όπως η Τουρκία, μελετώντας διακανονισμούς κρύπτο

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (CBR) αναπτύσσει πύλες πληρωμών με ξένα συστήματα πληρωμών και συνεργάζεται ενεργά με την Τουρκία στον τομέα αυτό, δήλωσε η διοικητής Elvira Nabiullina σε συνάντηση με νομοθέτες στην Κρατική Δούμα, την κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου.

Οι Ρώσοι που επισκέπτονται την Τουρκία αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πληρωμές από τότε που η Visa και η Mastercard ανέστειλαν τις ρωσικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι ρωσικές κάρτες Mir δεν γίνονται πλέον αποδεκτές σε πολλές χώρες.

Κατά τη διάρκεια εκείνου του μήνα, οι τουρκικές τράπεζες σταμάτησαν επίσης να επεξεργάζονται πληρωμές με τη Mir μετά από προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνεργάζονται με το Εθνικό Σύστημα Πληρωμών με Κάρτες της CBR, τον φορέα εκμετάλλευσης της Mir, κινδυνεύουν να εμπλακούν στην παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Εκείνη την εποχή, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προτείνει τη δημιουργία ενός νέου συστήματος πληρωμών μεταξύ των δύο χωρών.

“Έχουμε δημιουργήσει ένα σύστημα πυλών μεταξύ των συστημάτων πληρωμών μας, ώστε να μπορούμε να πληρώνουμε. Αυτό δεν λειτουργεί σε όλες τις χώρες … Παρ’ όλα αυτά, τέτοιες ευκαιρίες θα εμφανιστούν”, δήλωσε η Nabiullina, την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Εναλλακτικές επιλογές συζητούνται με κάθε χώρα ξεχωριστά, διευκρίνισε ο κυβερνήτης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προπληρωμένων καρτών ή καρτών που εκδίδονται από τα συστήματα πληρωμών των αντίστοιχων χωρών. Μέλη της τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας πρότειναν την κυκλοφορία καρτών που οι Ρώσοι θα μπορούν να φορτώνουν με ρούβλια και να χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα.

Η Ρωσία εξετάζει τρόπους για να παρακάμψει τους οικονομικούς περιορισμούς που επέβαλε η Δύση λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία. Μία από τις εξεταζόμενες επιλογές είναι η χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των αποκεντρωμένων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν έχουν ακόμη ρυθμιστεί πλήρως στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Δούμα, η Nabiullina ανέφερε επίσης ότι, ενώ η ρυθμιστική αρχή παραμένει αντίθετη στις πληρωμές με κρύπτο στο εσωτερικό της χώρας, είναι ανοιχτή στο να επιτρέψει διεθνείς διακανονισμούς με κρύπτο υπό πειραματικά νομικά καθεστώτα. Αυτές θα διεξάγονται μέσω εξουσιοδοτημένων οργανισμών, εξήγησε, όπως αναφέρει το Tass, προσθέτοντας ότι το καθεστώς μπορεί να λειτουργήσει και με άλλα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: