Η νέα στρατηγική του Λευκού Οίκου για τα πρότυπα θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στο KYC της βιομηχανίας κρύπτο

Η κυβέρνηση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε στις 4 Μαΐου μια εθνική στρατηγική προτύπων για κρίσιμες και αναδυόμενες τεχνολογίες. Η στρατηγική ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη προτύπων σε οκτώ τομείς. Μεταξύ των τομέων προτεραιότητας είναι “οι υποδομές ψηφιακής ταυτότητας και οι τεχνολογίες Distributed ledger, οι οποίες επηρεάζουν όλο και περισσότερο μια σειρά από βασικούς οικονομικούς τομείς”.

Το “Distributed ledger” είναι συνώνυμο του blockchain. Η ψηφιακή ταυτότητα είναι “η μοναδική αναπαράσταση ενός υποκειμένου που συμμετέχει σε μια ηλεκτρονική συναλλαγή”, σύμφωνα με έγγραφο του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) που βρίσκεται τώρα υπό εξέταση. Η ψηφιακή ταυτότητα είναι “μοναδική στο πλαίσιο μιας ψηφιακής υπηρεσίας, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να ταυτοποιεί μοναδικά το υποκείμενο σε όλα τα πλαίσια”, προστίθεται στο έγγραφο.

Το NIST είναι ο ομοσπονδιακός οργανισμός που συντονίζει τη δραστηριότητα των κυβερνητικών προτύπων.

Μια προφανής χρήση της ψηφιακής ταυτότητας στους οικονομικούς τομείς είναι η γνώση του πελάτη σας (KYC) και η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), όπου αναπτύσσονται ενεργά λύσεις blockchain, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου απαιτούν μεγαλύτερη συμμόρφωση με την AML στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο στη βιομηχανία κρύπτο.

Καινοτομίες όπως zero-knowledge KYC verification, βασισμένη στον μηχανισμό συναίνεσης του blockchain, έχουν προταθεί για τη μεταφορά επαλήθευσης AML, πιστωτικής βαθμολόγησης και παρόμοιων πληροφοριών. Έχουν αναπτυχθεί τεχνικές διαβατηρίου με τη χρήση soulbound nonfungible tokens (NFTs) για να καταστεί προσβάσιμη η ταυτότητα εκτός αλυσίδας.

Τα ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής είναι βαθιά συνυφασμένα με την ψηφιακή ταυτότητα και αποτελούν τομείς στους οποίους η κυβέρνηση και η βιομηχανία κρύπτο δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία.

Στόχος της στρατηγικής είναι η προστασία των αμερικανών καταναλωτών και ο ρόλος της χώρας στην ανάπτυξη διεθνών προτύπων, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Η στρατηγική θα ενισχύσει τις επενδύσεις στην “έρευνα πριν από την τυποποίηση” στους βασικούς τομείς που έχουν προσδιοριστεί, θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και των ακαδημαϊκών στην εν λόγω έρευνα, θα επενδύσει στην κατάρτιση και θα διασφαλίσει την ακεραιότητα και τη συμμετοχικότητα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: