Η γερμανική κυβέρνηση πιέζει για πιο φιλόξενους κανονισμούς για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη χρηματοοικονομική καινοτομία στη χώρα, σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του “Future Finance Act” που εισήγαγε το υπουργείο Οικονομικών στις 5 Απριλίου.
Οι βασικοί στόχοι της νομοθεσίας περιλαμβάνουν την ψηφιοποίηση των κεφαλαιαγορών μέσω της έκδοσης ηλεκτρονικών τίτλων σε blockchain και τη βελτίωση της φορητότητας των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με μια μεταφρασμένη έκδοση του νομοσχεδίου, η “κεφαλαιαγορά της Γερμανίας θα πρέπει να γίνει πιο σύγχρονη και αποτελεσματική, προκειμένου να κινητοποιηθούν περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια για μελλοντικές επενδύσεις”.
Μεταξύ των στόχων της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τους επενδυτές στη χώρα. Η νομοθεσία μειώνει το ελάχιστο χρηματιστηριακό κεφάλαιο για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές (IPO) από 1,25 εκατ. ευρώ (1,37 εκατ. δολάρια) σε 1 εκατ. ευρώ (1,1 εκατ. δολάρια) και διευκολύνει τις επενδύσεις θεσμικών φορέων σε νεοφυείς επιχειρήσεις, μικρές επιχειρήσεις και εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 500 άτομα και έχουν έσοδα κάτω των 100 εκατομμυρίων ευρώ (109 εκατομμύρια δολάρια).
“Θέλουμε να καταστήσουμε τη Γερμανία την κορυφαία τοποθεσία για νεοφυείς και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner. “Για τον λόγο αυτό βελτιώνουμε την πρόσβαση στην αγορά κεφαλαίων και διευκολύνουμε την άντληση ιδίων κεφαλαίων. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα επωφεληθούν επίσης από αυτό”.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η κίνηση αυτή θα καταστήσει τη Γερμανία πιο ελκυστική για τους επενδυτές και θα προωθήσει μια κουλτούρα χρηματιστηριακών επενδύσεων. “Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι εταιρείες ανάπτυξης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά κεφαλαίων”, σημείωσε ο υπουργός.
Η Γερμανία είναι μέλος της G7, μιας ομάδας των επτά μεγαλύτερων δημοκρατιών του κόσμου. Μαζί, τα μέλη της G7 εργάζονται πάνω σε αυστηρότερους κανονισμούς για την κρυπτογράφηση, οι οποίοι πολλοί στον κλάδο πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ανακόψουν την καινοτομία και την ανάπτυξη. Η νέα ατζέντα της G7 αναμένεται να αποκαλυφθεί στην επόμενη συνάντησή της στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο.
Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .
Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!
Author: Dimitrios Alexandridis