Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng “CZ” Zhao και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη αποκρύπτουν εδώ και χρόνια τους δεσμούς του ανταλλακτηρίου κρύπτο με την Κίνα, σύμφωνα με έγγραφα που απέκτησαν οι Financial Times.
Σε έκθεσή τους στις 29 Μαρτίου, οι FT ισχυρίζονται ότι η Binance είχε ουσιαστικούς δεσμούς με την Κίνα για αρκετά χρόνια, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της εταιρείας ότι εγκατέλειψε τη χώρα μετά την απαγόρευση των κρύπτο το 2017, συμπεριλαμβανομένου ενός γραφείου που εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται μέχρι το τέλος του 2019 και μιας κινεζικής τράπεζας που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή των εργαζομένων.
“Δεν δημοσιεύουμε πλέον τις διευθύνσεις των γραφείων μας … οι άνθρωποι στην Κίνα μπορούν άμεσα να πουν ότι το γραφείο μας δεν βρίσκεται στην Κίνα”, φέρεται να δήλωσε ο Zhao σε μια ομάδα μηνυμάτων της εταιρείας τον Νοέμβριο του 2017.
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν το 2018 ότι οι μισθοί θα καταβάλλονταν μέσω μιας τράπεζας με έδρα τη Σαγκάη. Ένα χρόνο αργότερα, το προσωπικό που ήταν στη μισθοδοσία στην Κίνα έπρεπε να παρακολουθήσει φορολογικές συνεδρίες σε γραφείο που εδρεύει στη χώρα, σύμφωνα με τους FT.
Με βάση τα μηνύματα, οι εργαζόμενοι της Binance συζήτησαν μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης που υποστήριζε ότι η εταιρεία θα άνοιγε γραφείο στο Πεκίνο το 2019. “Υπενθύμιση: δημόσια, έχουμε γραφεία στη Μάλτα, τη Σιγκαπούρη και την Ουγκάντα. […] Παρακαλούμε να μην επιβεβαιώσετε οποιαδήποτε γραφεία οπουδήποτε αλλού, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας”.
Η έκθεση στηρίζει τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε αγωγή που κατέθεσε στις 27 Μαρτίου η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης των Ηνωμένων Πολιτειών (CFTC) κατά του ανταλλακτηρίου, υποστηρίζοντας ότι η Binance απέκρυψε την τοποθεσία των εκτελεστικών γραφείων της, καθώς και τις “ταυτότητες και τις τοποθεσίες των οντοτήτων που λειτουργούν την πλατφόρμα συναλλαγών”.
Σύμφωνα με την αγωγή, ο Zhao δήλωσε σε εσωτερικό υπόμνημα της Binance ότι η πολιτική αυτή είχε ως στόχο να “κρατήσει τις χώρες καθαρές [από παραβιάσεις του νόμου]”, “μη πάει πουθενά το .com. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το .com δεν πάει οπουδήποτε”.
Σε απάντηση στην έκθεση των FT, εκπρόσωπος της Binance δήλωσε ότι η εταιρεία “δεν λειτουργεί στην Κίνα ούτε έχουμε οποιαδήποτε τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των διακομιστών ή των δεδομένων, που εδρεύει στην Κίνα”, προσθέτοντας ότι “απορρίπτουμε σθεναρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου”. Συνέχισαν: “Για να είμαστε ξεκάθαροι, η κινεζική κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση, δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα της Binance, εκτός εάν ανταποκρινόμαστε σε νόμιμα και νόμιμα αιτήματα των αρχών επιβολής του νόμου”.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Binance δήλωσε επίσης: “Η Binance είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ευθύνη για την ασφάλεια της Κίνας:
“Ενώ είχαμε ένα τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών με έδρα την Κίνα για την εξυπηρέτηση των ομιλητών της παγκόσμιας γλώσσας της μανδαρινικής γλώσσας, στους υπαλλήλους που επιθυμούσαν να παραμείνουν στην εταιρεία προσφέρθηκε βοήθεια για μετεγκατάσταση από το 2021”.
Σύμφωνα με το ανταλλακτήριο, οι ανώνυμες πηγές επικαλούνται αρχαία ιστορία και “παραποιούν δραματικά τα γεγονότα. Αυτό δεν αποτελεί ακριβή εικόνα των δραστηριοτήτων της Binance”.
Με ημερήσιο όγκο συναλλαγών άνω των 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Binance είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έχει εγγραφεί ή συσταθεί στην Κίνα και δεν λειτουργεί εκεί. Σύμφωνα με την Binance, οι 8.000 εργαζόμενοί της πλήρους απασχόλησης ζουν σε όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό.
Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .
Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!
Author: Dimitrios Alexandridis