Το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε την έγκρισή του σε ένα νέο νομοσχέδιο που θα μπορούσε ενδεχομένως να καθιερώσει το κρυπτονόμισμα ως ρυθμιζόμενη δραστηριότητα εντός της χώρας.
Το νομοσχέδιο για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τις αγορές (FSMB) εγκρίθηκε τη Δευτέρα από τη Βουλή των Λόρδων, το ανώτερο τμήμα του Κοινοβουλίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τη θέσπισή του ως νόμου.
Το εκτενές νομοσχέδιο, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, εκτείνεται σε περισσότερες από 340 σελίδες και αποσκοπεί στην αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται από το Brexit για να παραχωρήσει στις ρυθμιστικές αρχές αυξημένη εξουσία επί του χρηματοπιστωτικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου. Αρχικά επικεντρώθηκε στη ρύθμιση των stablecoins στο πλαίσιο των κανονισμών πληρωμών της χώρας, έγιναν τροποποιήσεις καθώς το νομοσχέδιο προχωρούσε στο Κοινοβούλιο, ώστε να συμπεριλάβει όλα τα κρυπτονομίσματα ως ρυθμιζόμενες δραστηριότητες και να εισαγάγει μέτρα για την εποπτεία των προωθητικών ενεργειών κρύπτο.
Το FSMB προορίζεται να παράσχει στις ρυθμιστικές αρχές τις απαραίτητες εξουσίες για τη θέσπιση ολοκληρωμένων κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα, ένα θέμα για το οποίο το Υπουργείο Οικονομικών διεξάγει διαβουλεύσεις. Ο οικονομικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Άντριου Γκρίφιθ, δήλωσε τον Απρίλιο ότι συγκεκριμένοι κανόνες για τον τομέα των κρύπτο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εντός ενός έτους. Το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε τον κανονισμό για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto Assets – MiCA) που στοχεύει κυρίως στα stablecoins.
Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την επιστροφή του FSMB στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου για τελική συμφωνία. Μόλις και τα δύο σώματα καταλήξουν σε συναίνεση επί του εγγράφου, αυτό θα σταλεί στον βασιλιά για έγκριση και ψήφιση σε νόμο. Το νομοσχέδιο μπορεί να υποβληθεί σε αρκετούς γύρους αναθεώρησης και τροποποιήσεων μεταξύ των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου πριν συμφωνηθεί η τελική έκδοση.
Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .
Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!
Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis