Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ απελευθερώνει νέο νομοσχέδιο για το stablecoin

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε το τρίτο σχέδιο του νομοσχεδίου για το stablecoin που παρουσίασε ο πρόεδρός της, ο αντιπρόσωπος Patrick McHenry. Το τελευταίο προσχέδιο του νομοσχεδίου είναι διακομματικό και περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις από Ρεπουμπλικανικά και Δημοκρατικά μέλη της επιτροπής.

Το σχέδιο νομοσχεδίου με τίτλο, Το μέλλον των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων: Providing Clarity for the Digital Asset Ecosystem, προτάθηκε για πρώτη φορά στις 8 Ιουνίου και αναμένεται να συζητηθεί κατά την προσεχή ακρόαση της επιτροπής στις 13 Ιουνίου.

Η τελευταία εκδοχή του νομοσχεδίου προτείνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ως τη βασική ρυθμιστική αρχή που θα αναλάβει τη διαμόρφωση των απαιτήσεων για την έκδοση stablecoins. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο στοχεύει να προσφέρει στις ρυθμιστικές αρχές των πολιτειών εξουσίες για την εποπτεία των εταιρειών που εκδίδουν τα tokens.

Το νομοσχέδιο συζητά περαιτέρω τη νομοθεσία σχετικά με το ποιος μπορεί να εκδίδει stablecoins και τις απαιτήσεις ενός stablecoin πληρωμών. Εάν εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα αποτελέσει την πρώτη ολοκληρωμένη καθοδήγηση σχετικά με την εποπτεία και την επιβολή των αγορών stablecoin στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το νομοσχέδιο προτείνει επίσης ένα διετές μορατόριουμ για τα εξασφαλισμένα stablecoins από την ημερομηνία θέσπισης.

Εάν εγκριθεί από την επιτροπή και περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία των ΗΠΑ, το νομοσχέδιο θα αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα νομοθεσίας για τα κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τελευταία έκδοση παρέχει επίσης κάποιες πρόσθετες εξουσίες στην ομοσπονδιακή ρυθμιστική αρχή σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Οι εξουσίες αυτές περιλαμβάνουν την εξουσία να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης κατά εκδοτών που ρυθμίζονται από το κράτος. Τα κράτη θα έχουν επίσης το δικαίωμα να μεταβιβάσουν τα εποπτικά τους καθήκοντα στον ομοσπονδιακό εποπτικό φορέα, εάν είναι απαραίτητο.

Η προηγούμενη έκδοση του νομοσχεδίου, που εκδόθηκε στις 24 Απριλίου, επικεντρωνόταν στις πληρωμές stablecoin και όχι στην εποπτεία άλλων πτυχών των αγορών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών θεματοφυλακής και τα αλγοριθμικά stablecoins. Η τελευταία έκδοση του νομοσχεδίου είναι πιο συνοπτική και παραχωρεί συγκεκριμένες εξουσίες και στα κρατικά νομοθετικά σώματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: