Οι κρύπτο κάρτες οδηγούν σε όγκο πληρωμών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, λέει το στέλεχος της Visa

Σε μια πρόσφατη συνομιλία, ο Akshay Chopra, αντιπρόεδρος της Visa και επικεφαλής καινοτομίας και σχεδιασμού, έριξε φως στον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Visa στην ενσωμάτωση των παραδοσιακών καρτών πληρωμών με τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Η ενσωμάτωση αυτή, τόνισε ο Chopra, συνέβαλε σημαντικά στην ευρεία υιοθέτηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Chopra αναγνώρισε ότι, παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων, η καθημερινή χρήση τους για καθημερινές συναλλαγές, όπως η αγορά ενός φλιτζανιού καφέ, δεν είναι ακόμη συνηθισμένη. Για να γεφυρωθεί αυτό το κενό, η Visa συνεργάστηκε με 75 μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων το 2021, επιτρέποντάς τους να εκδίδουν κάρτες Visa. Αυτή η στρατηγική κίνηση συνέδεσε απρόσκοπτα περίπου 80 εκατομμύρια εμπόρους της Visa με πελάτες που τείνουν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για πληρωμές. Σύμφωνα με τον Chopra, μόνο αυτή η πρωτοβουλία διευκόλυνε έναν εντυπωσιακό όγκο πληρωμών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αν και τα στοιχεία αυτά δεν δημοσιοποιήθηκαν ευρέως.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Visa και των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων όχι μόνο διεύρυνε το πεδίο εφαρμογής των ψηφιακών πληρωμών, αλλά ανέδειξε επίσης τις δυνατότητες συμμετοχής των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο ευρύτερο οικοσύστημα Web3. Ο Chopra επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετές ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες για καινοτομία, μία από τις οποίες είναι η αναστάτωση των διακανονισμών πληρωμών μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Τα υφιστάμενα πρωτόκολλα διακανονισμού πληρωμών, όπως το σύστημα SWIFT, έχουν περιορισμούς, μεταξύ άλλων λειτουργικούς περιορισμούς εντός συγκεκριμένων ωρών. Για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η Visa διεξήγαγε ένα πιλοτικό έργο με την Circle χρησιμοποιώντας το USD Coin (USDC). Η πρωτοβουλία αυτή επέτρεψε σε διάφορους εταίρους ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων να διακανονίζουν πληρωμές χρησιμοποιώντας USDC, παρέχοντας μια πιο αποδοτική και αποτελεσματική εναλλακτική λύση που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο. Σε αυτή την καινοτόμο διαδικασία, αποστέλλεται το υπόλοιπο USDC και η Visa φυλάσσει τα κεφάλαια στο blockchain Ethereum.

Ωστόσο, τα ρυθμιστικά εμπόδια έχουν δημιουργήσει προκλήσεις για τα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία blockchain και τις πληρωμές που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα. Ο Chopra σημείωσε ότι τα προοδευτικά ρυθμιστικά περιβάλλοντα, όπως παρατηρείται σε δικαιοδοσίες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν ωφελήσει σημαντικά τους συμμετέχοντες στον κλάδο. Σε αυτές τις περιοχές, τα ρυθμιστικά πλαίσια αναπτύχθηκαν συνεργατικά με τη συμβολή του κλάδου, επιτρέποντας τη σαφέστερη κατανόηση των μελλοντικών αναγκών και ανοίγοντας το δρόμο για προληπτικές και καλά μελετημένες ρυθμίσεις.

Η Visa έκανε σημαντικά βήματα στον χώρο των κρύπτο τον Απρίλιο του 2023 με την παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου χάρτη πορείας προϊόντων κρύπτο. Αυτή η στρατηγική πρωτοβουλία αποσκοπεί στην προώθηση της ευρείας υιοθέτησης των stablecoins και των δημόσιων πληρωμών blockchain μεταξύ των mainstream χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Επιπλέον, η Visa ανακοίνωσε μια σημαντική επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διερεύνηση πρωτοποριακών προϊόντων και λύσεων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η επένδυση αυτή, που διευκολύνεται μέσω της Visa Ventures, προσανατολίζεται σε καινοτομίες στον τομέα των πληρωμών και του εμπορίου, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στη δέσμευση της Visa να διαμορφώσει το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: