Ο CEO Changpeng Zhao και η Binance ζητούν από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή της SEC

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng “CZ” Zhao, μαζί με το ίδιο το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, έχουν καταθέσει από κοινού αίτηση για την απόρριψη της αγωγής που ασκήθηκε εναντίον τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Σε νομική κατάθεση που υποβλήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, η Binance Holdings και ο Zhao υποστήριξαν ότι η SEC υπερέβη την εξουσία της κατά την έναρξη της αγωγής εναντίον τους.

Στο πλαίσιο της αίτησης 60 σελίδων, οι νομικοί εκπρόσωποι της Binance και του Zhao κατηγόρησαν την SEC για έλλειψη σαφήνειας στη ρυθμιστική της προσέγγιση στον τομέα των κρυπτονομισμάτων πριν από την αγωγή, επιχειρώντας ουσιαστικά να επιβάλει αναδρομικά ρυθμιστική εποπτεία.

“Η SEC επιδιώκει αυτές τις αντισυμβατικές νομικές θεωρίες αναδρομικά, προσπαθώντας να καταστήσει υπόλογους για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων που χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2017, εποχή κατά την οποία η SEC δεν είχε ακόμη παράσχει καμία δημόσια καθοδήγηση σχετικά με τα κρυπτονομίσματα”.

“Είναι προφανές ότι η αγωγή της SEC στερείται θεμελίωσης στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων περί κινητών αξιών”.

Επιπλέον, η νομική ομάδα της Binance υποστήριξε ότι η SEC είχε θεμελιωδώς παρερμηνεύσει τους νόμους περί κινητών αξιών κατά την εφαρμογή τους στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

“Ενώ προσπαθεί να επιβάλει ρυθμιστικό έλεγχο στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, η SEC διαστρεβλώνει τη διατύπωση των νόμων περί κινητών αξιών”, αναφέρεται στην κατάθεση.

Εκτός από την κοινή αίτηση της Binance και του Zhao, ο αμερικανικός βραχίονας της Binance, Binance.US, επίσημα γνωστός ως BAM Trading Services Inc., υπέβαλε επίσης την ίδια ημέρα ξεχωριστή αίτηση 56 σελίδων, ζητώντας την απόρριψη των κατηγοριών.

Η SEC κίνησε την αγωγή κατά της Binance και των συνδεδεμένων με αυτήν οντοτήτων στις 5 Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι η Binance προσέφερε την πώληση μη καταχωρημένων τίτλων και λειτουργούσε παράνομα εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αυτή η ρυθμιστική δράση της SEC ακολούθησε μια παρόμοια κίνηση της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC), η οποία είχε μηνύσει την Binance τρεις μήνες νωρίτερα για την αποτυχία της να εγγραφεί στην Επιτροπή και για παραβίαση αρκετών κανονισμών της.

Οι συνεχιζόμενες νομικές διαδικασίες είχαν σημαντικό αντίκτυπο στη συναλλακτική δραστηριότητα στο Binance.US, με τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών να έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 98% από τον Σεπτέμβριο του 2022. Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Binance.US ανακοίνωσε μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 30%, μαζί με την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, Brian Shroder.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: