Οι νομοθέτες των ΗΠΑ ελέγχουν τις πρωτοβουλίες της Meta για κρύπτο και Blockchain

Οι νομοθέτες των ΗΠΑ ελέγχουν τα σχέδια κρύπτο και Blockchain της Meta

Μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών ζητούν διευκρινίσεις από τη Meta, τη μητρική εταιρεία του Facebook, σχετικά με τις προθέσεις και τα σχέδιά της που αφορούν τα κρυπτονομίσματα και το blockchain. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε πέντε καταθέσεις εμπορικών σημάτων που έκανε η Meta στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (USPTO) το 2022.

Σε επιστολή με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου, η βουλευτής Μαξίν Γουότερς, μέλος της Επιτροπής, απευθύνεται στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, και στον επικεφαλής λειτουργίας, Χαβιέ Ολιβάν. Η Waters εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις αιτήσεις εμπορικών σημάτων, οι οποίες υποβλήθηκαν όλες στις 18 Μαρτίου 2022, και οι οποίες πιστεύει ότι σηματοδοτούν το συνεχές ενδιαφέρον της Meta να επεκτείνει τη συμμετοχή της στο οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η έρευνα αυτή έρχεται στον απόηχο των προηγούμενων δηλώσεων της Meta προς το προσωπικό της Δημοκρατικής Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών στις 12 Οκτωβρίου 2023, όπου υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καμία τρέχουσα εργασία σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στη Meta. Η Waters επεσήμανε την προφανή αντίφαση μεταξύ αυτής της δήλωσης και των πρόσφατων καταθέσεων εμπορικών σημάτων που σχετίζονται με υπηρεσίες κρύπτο και blockchain.

Το ιστορικό της Meta με τα κρυπτονομίσματα περιλαμβάνει την εγκατάλειψη του έργου σταθερού νομίσματος με επίκεντρο τις πληρωμές, Diem (πρώην Libra), στα μέσα του 2019 λόγω ρυθμιστικών πιέσεων. Το έργο πωλήθηκε αργότερα στην Silvergate Bank τον Ιανουάριο του 2022. Επιπλέον, η πρωτοβουλία ψηφιακού πορτοφολιού της Meta, Novi (πρώην Calibra), η οποία είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι το 2020, αντιμετώπισε αναποδιές και δεν έχει δει νέα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Οι καταθέσεις εμπορικών σημάτων καλύπτουν ένα φάσμα υπηρεσιών που σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία κρύπτο και blockchain, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών, των ανταλλαγών, των πληρωμών, των μεταφορών, των πορτοφολιών και των σχετικών υποδομών υλικού και λογισμικού.

Η επιτροπή υπογράμμισε ότι η Meta έχει λάβει ειδοποιήσεις έγκρισης (Notices of Allowance – NOA) για κάθε κατάθεση, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι αιτήσεις πληρούν τις απαιτήσεις καταχώρισης. Η Meta οφείλει να απαντήσει εντός έξι μηνών, είτε επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα είτε ζητώντας εξάμηνη παράταση. Η πρώτη NOA εστάλη στις 15 Αυγούστου 2023, με προθεσμία απάντησης στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η τελευταία NOA εστάλη στις 16 Ιανουαρίου, παρατείνοντας την προθεσμία απάντησης στις 16 Ιουλίου.

Η Waters έθεσε αρκετές ερωτήσεις στη Meta στην επιστολή της, ζητώντας πληροφορίες σχετικά με το πώς η εταιρεία σχεδιάζει να απαντήσει στις NOAs, αν διερευνά έργα Web3, κρύπτο ή ψηφιακού πορτοφολιού και αν υπάρχουν σχέδια για μια πλατφόρμα πληρωμών. Επιπλέον, ρώτησε σχετικά με την έρευνα της Meta για τα stablecoins, τις πιθανές συνεργασίες με έργα stablecoin, τη στάση της σχετικά με την υιοθέτηση της τεχνολογίας κατανεμημένων βιβλίων (DLT) και τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία της θα μπορούσε να διευκολύνει λειτουργίες που σχετίζονται με τα κρύπτο εντός του metaverse της.

Μέχρι στιγμής, η Meta δεν έχει δώσει άμεση απάντηση στο αίτημα της επιτροπής για σχολιασμό. Ο έλεγχος της Επιτροπής αντανακλά την αυξανόμενη ρυθμιστική προσοχή στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που επιχειρούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και του blockchain.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: