Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $50.000: Η αγορά των κρύπτο καταρρέει 17%

Η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από τα 50.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, φτάνοντας στο χαμηλό των 49.351 δολαρίων πριν ανακάμψει προς τα 51.000 δολάρια.

Καθώς η κυριαρχία του BTC φτάνει το 58% εν μέσω μιας σημαντικής πτώσης τόσο στις αγορές altcoin όσο και στις χρηματιστηριακές αγορές, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει μειωθεί κατά πάνω από 17%.

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ήταν περίπου 2,16 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έπεσε σε περίπου 1,76 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 5 Αυγούστου.

Πάνω από 600 εκατ. δολάρια σε μοχλευμένες θέσεις ρευστοποιήθηκαν

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου, η αρχική πτώση της τιμής του Bitcoin είχε ως αποτέλεσμα τη ρευστοποίηση μοχλευμένων θέσεων long αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν λάβει οι traders.

Αυτή η πτώση της αγοράς προκάλεσε επίσης σημαντική πτώση του Ethereum, χάνοντας σχεδόν το 20% της αξίας του μέσα σε μόλις δύο ώρες. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, tο ETH διαπραγματευόταν γύρω στα 2.200 δολάρια, ανακάμπτοντας από το χαμηλό των 2.172 δολαρίων στις 7:25 π.μ. UTC στις 5 Αυγούστου.

Η μεγαλύτερη τριήμερη καταστροφή κρυπτονομισμάτων σε ένα χρόνο

Από τις 2 Αυγούστου, η αγορά γνώρισε το μεγαλύτερο τριήμερο ξεπούλημα του τελευταίου σχεδόν έτους, χάνοντας πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά την ίδια περίοδο, ο δείκτης μετοχών S&P 500 σημείωσε πτώση άνω του 4%.

Με τους ανανεωμένους φόβους για ύφεση, τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την υποτονική ανάπτυξη των κορυφαίων τεχνολογικών μετοχών, η κατάρρευση της αγοράς μπορεί να είναι μόνο η αρχή.

Σε αντίθεση με την εβδομάδα της 29ης Ιουλίου, όταν ο δείκτης Crypto Fear & Greed Index έδειξε τιμή 67, κατηγοριοποιούμενος ως “Greed”, η τρέχουσα τιμή έχει πέσει στο 26, βαθιά στο έδαφος του “φόβου”.

Στις 2 Αυγούστου, η Galaxy Research δημοσίευσε μια έκθεση που υποδηλώνει ότι πολλά δίκτυα κλιμάκωσης layer 2 του Bitcoin μπορεί να μην είναι βιώσιμα μακροπρόθεσμα.

Παρά τη δημοτικότητα των δικτύων Bitcoin L2, ο αναλυτής της Galaxy, Gabe Parker, επεσήμανε ότι το σχετικό κόστος, ιδίως με τα “rollups”, θα μπορούσε να παρουσιάσει μελλοντικές προκλήσεις.

Ο Parker εξήγησε ότι για να ευδοκιμήσουν τα Bitcoin rollups, πρέπει να παράγουν επαρκή έσοδα από τα τέλη συναλλαγών στα δίκτυά τους, βασιζόμενοι σε χρήστες που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν αυτά τα τέλη δικτύου L2.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: