Το νομοσχέδιο της γερουσιαστή Lummis έλαβε ταχεία υποστήριξη με 2.200 επιστολές

Σε μια σημαντική εκδήλωση υποστήριξης, περισσότερες από 2.200 επιστολές εστάλησαν σε γερουσιαστές των ΗΠΑ μέσα σε μόλις 48 ώρες, προτρέποντάς τους να υποστηρίξουν και να στηρίξουν το πρόσφατα προτεινόμενο νομοσχέδιο της γερουσιαστή Cynthia Lummis για το “Στρατηγικό Απόθεμα Bitcoin”.

Η γερουσιαστής Lummis, εκφράζοντας την εκτίμησή της στην κοινωνική πλατφόρμα X, αναγνώρισε τη συντριπτική υποστήριξη του νομοσχεδίου για το στρατηγικό απόθεμα Bitcoin. Η εισροή επιστολών προς τους γερουσιαστές αναδεικνύει τη διακομματική υποστήριξη πέρα από τις πολιτικές γραμμές.

O Γιάννης Ανδρέου, μοιράστηκε στο Χ ότι οι Δημοκρατικοί έλαβαν 1.333 επιστολές, οι Ρεπουμπλικάνοι 850 επιστολές και οι Ανεξάρτητοι 41 επιστολές. Αυτή η διακομματική εμπλοκή δείχνει ότι το ενδιαφέρον για το Bitcoin και τη δυνητική στρατηγική σημασία του εκτείνεται σε διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, αποκτώντας ευρεία απήχηση.

Στις 31 Ιουλίου 2024, η γερουσιαστής Lummis, κορυφαία υποστηρικτής της ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, εισήγαγε το νομοσχέδιο για το στρατηγικό απόθεμα Bitcoin. Αυτή η νομοθεσία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός εθνικού αποθέματος Bitcoin, τοποθετώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρωτοπορία της υιοθέτησης και της ασφαλούς διαχείρισης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα δώσει εντολή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να δημιουργήσει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ασφαλών χρηματοκιβωτίων Bitcoin που θα διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Αυτό το δίκτυο θα εφαρμόσει αυστηρά πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας και φυσικής ασφάλειας για τη διαφύλαξη αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Η πρόταση του γερουσιαστή Lummis περιλαμβάνει φιλόδοξους στόχους, όπως η συσσώρευση 1 εκατομμυρίου Bitcoin με την πάροδο του χρόνου, που θα αποτελούσε περίπου το 5% της συνολικής προσφοράς Bitcoin. Το νομοσχέδιο προτείνει τη χρήση των υφιστάμενων κονδυλίων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την απόκτηση Bitcoin, όπως η προσέγγιση του Υπουργείου Οικονομικών για την κατανομή του χρυσού.

Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των χρηματοοικονομικών αποθεμάτων της χώρας με ένα αποκεντρωμένο περιουσιακό στοιχείο, παρέχοντας αντιστάθμιση έναντι των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών μέσων.

Η δημιουργία ενός στρατηγικού αποθεματικού Bitcoin θα μπορούσε να έχει βαθιές συνέπειες τόσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και για την παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων. Υιοθετώντας το Bitcoin ως στρατηγικό αποθεματικό περιουσιακό στοιχείο, οι ΗΠΑ θα σηματοδοτήσουν την αναγνώρισή τους για την αξία και τις δυνατότητες του Bitcoin ως αποθήκη πλούτου.

Αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε επίσης να ωθήσει και άλλες χώρες να εξετάσουν παρόμοιες στρατηγικές, νομιμοποιώντας περαιτέρω το Bitcoin σε παγκόσμια κλίμακα.

Εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Robert F. Kennedy Jr. και ο Donald Trump, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, έχουν επαναλάβει τη φιλοδοξία του γερουσιαστή Lummis να εξασφαλίσει ένα σημαντικό μέρος της συνολικής προσφοράς του Bitcoin, στοχεύοντας σε ποσοστό 5%.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: