Η γερουσιαστής Lummis προτείνει νομοθεσία ως στρατηγικό αποθεματικό το Bitcoin στη Γερουσία

Στις 31 Ιουλίου, η γερουσιαστής Cynthia Lummis εισήγαγε επίσημα το νομοσχέδιο για το στρατηγικό αποθεματικό Bitcoin, με στόχο τη δημιουργία ενός αποθεματικού ταμείου για το σπάνιο αποκεντρωμένο περιουσιακό στοιχείο.

Το νομοσχέδιο προτείνει τη δημιουργία ενός “αποκεντρωμένου δικτύου ασφαλών χρηματοκιβωτίων Bitcoin” που θα διαχειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναθέτει επίσης στους νομοθέτες και τους αξιωματούχους να εφαρμόσουν αυστηρά πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας και φυσικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των αποθεμάτων Bitcoin από την κλοπή.

Η νομοθεσία περιγράφει έναν στόχο συσσώρευσης 1 εκατομμυρίου Bitcoin, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 5% της συνολικής προσφοράς Bitcoin. Αυτό θα επιτευχθεί με τη χρήση των υφιστάμενων κεφαλαίων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την απόκτηση Bitcoin σε ποσότητες ανάλογες με τα αποθέματα χρυσού του Υπουργείου Οικονομικών. Σε δήλωση που συνοδεύει την εισαγωγή του νομοσχεδίου, η γερουσιαστής του Γουαϊόμινγκ τόνισε τη σημασία αυτής της πρότασης:

“Καθώς οι οικογένειες σε όλο το Ουαϊόμινγκ αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τα ραγδαία ποσοστά πληθωρισμού και το εθνικό μας χρέος φτάνει σε νέα και πρωτοφανή ύψη, είναι καιρός να λάβουμε τολμηρά μέτρα για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, δημιουργώντας ένα στρατηγικό απόθεμα Bitcoin”.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο Lummis επιβεβαιώνει το δικαίωμα στην αυτοεπιτήρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στοχεύοντας στην προστασία αυτού του δικαιώματος εν μέσω αντιδράσεων από ορισμένους νομοθέτες.

Πολιτικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα;

Το φιλόδοξο σχέδιο της γερουσιαστή Lummis να εξασφαλίσει το 5% της συνολικής προσφοράς Bitcoin έχει επαναληφθεί από προσωπικότητες όπως ο Robert F. Kennedy Jr. και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024, Donald Trump.

Ωστόσο, μετά την υπόσχεση του Τραμπ να μην πουλήσει κανένα από τα Bitcoin των Ηνωμένων Πολιτειών, η κυβέρνηση μετέφερε 29.800 Bitcoin, αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια μη επισημασμένη διεύθυνση πορτοφολιού. Η ενέργεια αυτή ώθησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Galaxy Digital, Mike Novogratz, να περιγράψει την κίνηση ως “tone deaf”.

Πληθωρισμός και κρίση του δολαρίου

Παρά τη διαμάχη, ορισμένοι πιστεύουν ότι τα συνεχιζόμενα προβλήματα πληθωρισμού που επηρεάζουν το δολάριο ΗΠΑ, τα οποία επιδεινώνονται από το εθνικό χρέος των 35 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της κυβέρνησης, θα ενισχύσουν την υπόθεση της επιστροφής σε σκληρά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin.

Ο Matt Bell, διευθύνων σύμβουλος της Turbofish, εξέφρασε αυτό το συναίσθημα σε πρόσφατη δήλωσή του, σημειώνοντας ότι η βιωσιμότητα των πλαστικών νομισμάτων αμφισβητείται όλο και περισσότερο από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: