Θα αυξηθεί το Bitcoin μετά τη μείωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας;

Η τελευταία απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια θα μπορούσε ενδεχομένως να τροφοδοτήσει περαιτέρω ανοδική δυναμική για το Bitcoin.

Την 1η Αυγούστου, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%, μειώνοντάς τα στο 5%, τερματίζοντας έτσι μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένων επιτοκίων.

Αυτή η απροσδόκητη μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να ωφελήσει το Bitcoin, καθώς οι οικονομολόγοι ήταν διχασμένοι σχετικά με το αν η τράπεζα θα μείωνε ή θα διατηρούσε τα επιτόκια της.

Ιστορικά, οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές έχουν ευνοήσει τα περιουσιακά στοιχεία που αυξάνουν τον κίνδυνο, όπως το Bitcoin και ο χρυσός. Ωστόσο, η τιμή του Bitcoin παραμένει περιορισμένη σε ένα εύρος τιμών, παρά την πρόσφατη μείωση των επιτοκίων.

Η τιμή του Bitcoin παραμένει υποτονική κάτω από τα $65.000 λόγω της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ

Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να παραμένει κάτω από τα 65.000 δολάρια, ακόμη και με την πρώτη μείωση των επιτοκίων του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και τέσσερα χρόνια.

Το Bitcoin υποχώρησε κατά 2,4% μέσα στο 24ωρο που οδήγησε στις 11:20 π.μ. UTC της 1ης Αυγούστου, διαπραγματευόμενο στα 64.507 δολάρια, αφού είχε ως επί το πλείστον αμετάβλητες επιδόσεις την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap.

Αυτή η ισχνή κίνηση των τιμών θα μπορούσε να συνδεθεί με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια δανεισμού τον Αύγουστο.

Παρ’ όλα αυτά, το Bitcoin θα μπορούσε να αποκτήσει σημαντική νέα ρευστότητα και ανοδική δυναμική με μια πιθανή μείωση των αμερικανικών επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Οι αναλυτές της Bitfinex δήλωσαν:

“Μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο θα έδινε μια αίσθηση ανοδικού κλίματος και θα μπορούσε γενικά να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά, κάτι που θα είναι θετικό για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν υψηλότερες αποδόσεις εκτός των παραδοσιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανοδικές πιέσεις στην τιμή του Bitcoin και σε αυξημένες εισροές ETF, καθώς οι επενδυτές επιδιώκουν να επωφεληθούν από ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου”.

Η επιβράδυνση των εισροών Bitcoin ETF πιέζει την τιμή του BTC

Η επιβράδυνση των εισροών στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ μπορεί επίσης να εξηγήσει την υποτονική κίνηση της τιμής του Bitcoin.

Στις 31 Ιουλίου, τα αμερικανικά ETF απέκτησαν συλλογικά μόνο Bitcoin αξίας 300.000 δολαρίων, ενώ κατέγραψαν πάνω από 18,3 εκατομμύρια δολάρια σε σωρευτικές καθαρές εκροές στις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Farside Investors.

Οι εισροές ETF μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην άνοδο της τιμής ενός κρυπτονομίσματος. Για το Bitcoin, τα ETF αντιπροσώπευαν περίπου το 75% των νέων επενδύσεων στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ωθώντας την τιμή του να ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: