Η ελληνική κυβέρνηση θα επιβάλει φόρους σε κρυπτονομίσματα από το 2025

Σύμφωνα με πρόσφατα τοπικά δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να θεσπίσει ένα φορολογικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία επί του παρόντος δεν αναγνωρίζονται επίσημα στη χώρα.

Στις 15 Ιουλίου, η ελληνική εφημερίδα “καθημερινή” αποκάλυψε ότι μια ειδική επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει τα πορίσματά της σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έως τον Σεπτέμβριο.

Λύσεις κρύπτο

Θα προταθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον χειρισμό των κρυπτονομισμάτων και έως τον Ιανουάριο του 2025 αναμένεται να συμπεριληφθούν τα κρυπτονομίσματα στο φορολογικό σύστημα. Η έκθεση ανέφερε ότι τα κέρδη από τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα φορολογούνται ως κεφαλαιακά κέρδη από την πώληση τίτλων με συντελεστή 15%.

Η έκθεση της επιτροπής θα κατηγοριοποιηθεί σε τρεις ενότητες: τον ορισμό και την καταγραφή όλων των κρυπτονομισμάτων, τη μέθοδο φορολόγησης και τη διαδικασία παρακολούθησης.

Η καθημερινή σημείωσε ότι η απουσία ειδικής νομοθεσίας στην Ελλάδα επιτρέπει σήμερα στους επενδυτές να “εκμεταλλεύονται” τα κέρδη από τις συναλλαγές κρύπτο, με “πολύ λίγους” να δηλώνουν αυτά τα κέρδη.

Η έκθεση υπογράμμισε επίσης ότι οι επενδυτές αυτοί είναι “κυρίως άνεργοι ή φορολογούμενοι χωρίς εισόδημα αλλά με σημαντική κατοχή ακινήτων”. Οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί στην Ελλάδα έχουν παρατηρήσει αύξηση της δραστηριότητας κρύπτο, ιδίως μεταξύ των ατόμων ηλικίας περίπου 30 ετών.

Ελληνική σκηνή κρύπτο

Η σκηνή των κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα αρχίζει να αντανακλά την αυξανόμενη δραστηριότητα των χρηστών εντός της χώρας. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα, έχει δει μια έξαρση των εκδηλώσεων και των συναντήσεων που σχετίζονται με τα κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: