Κρατική ιταλική τράπεζα αξίας 520 δισεκατομμυρίων δολαρίων δοκιμάζει ψηφιακά ομόλογα στο δίκτυο Polygon

Η κρατική τράπεζα της Ιταλίας, Cassa Depositi e Prestiti SpA, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια έκδοση ψηφιακών ομολόγων ύψους 27,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε συνεργασία με την Intesa Sanpaolo, αξιοποιώντας τη λύση Layer-2 του Ethereum, Polygon.

Η έκδοση αυτή ήταν μέρος μιας δοκιμής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με στόχο τη διερεύνηση νέων μεθόδων για τον διακανονισμό των χρηματικών συναλλαγών της κεντρικής τράπεζας σε blockchains, όπως αναφέρεται λεπτομερώς σε ανακοίνωση της Intesa Sanpaolo στις 18 Ιουλίου.

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη του είδους της μετά την εισαγωγή του νόμου FinTech της Ιταλίας, ο οποίος ρυθμίζει την έκδοση και τη διαπραγμάτευση χρηματοπιστωτικών μέσων σε ψηφιακές μορφές.

Το ομόλογο της Cassa Depositi, αξίας 27,2 εκατ. δολαρίων (25 εκατ. ευρώ), λήγει σε τέσσερις μήνες και λήγει στις 18 Νοεμβρίου 2024. Το ομόλογο προσφέρει σταθερό ετήσιο κουπόνι 3,63%, με την Intesa Sanpaolo να ενεργεί ως ο μοναδικός θεσμικός επενδυτής σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα.

Ο διακανονισμός της ροής μετρητών πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα με τη χρήση του εργαλείου “TIPS Hash Link” της Τράπεζας της Ιταλίας, το οποίο επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων blockchain και των παραδοσιακών υποδομών πληρωμών.

Ο Niccolò Bardoscia, επικεφαλής συναλλαγών και επενδύσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Intesa Sanpaolo, υπογράμμισε τη σημασία αυτής της συναλλαγής σε ανάρτηση στο LinkedIn στις 18 Ιουλίου. Δήλωσε: “Η συναλλαγή αυτή αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των δημόσιων αλυσίδων μπλοκ για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτή η τεχνολογική εξέλιξη θα επηρεάσει όχι μόνο τα ομόλογα αλλά όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων τα επόμενα χρόνια”.

Ο Larry Fink, Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock, έχει επίσης ταχθεί υπέρ του tokenization, προβλέποντας ότι όλες οι μετοχές και τα ομόλογα θα λειτουργούν τελικά σε πλατφόρμες blockchain.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές γνώμες. Τον περασμένο μήνα, η καθηγήτρια χρηματοπιστωτικού δικαίου Hilary Allen κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας ανησυχίες ότι τα δημόσια blockchain είναι πολύ “εύθραυστα” και αναποτελεσματικές για να υποστηρίξουν τη μετατροπή σε token τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία του πραγματικού κόσμου.

Παρά τις ανησυχίες αυτές, η Boston Consulting Group προβλέπει ότι η αγορά των tokenized περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να φτάσει τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, ενώ η McKinsey προβλέπει μια πιο συντηρητική εκτίμηση των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων εντός της ίδιας περιόδου.

Σύμφωνα με στοιχεία της 21Shares στην Dune Analytics, πάνω από 89 δισεκατομμύρια δολάρια σε tokenized περιουσιακά στοιχεία βρίσκονται σήμερα σε δίκτυα blockchain. Μεταξύ αυτών, το Polygon κατατάσσεται στην τέταρτη θέση όσον αφορά την αξία των tokenized, στα 40,3 εκατομμύρια δολάρια, μετά το Ethereum, το Stellar και το Mantle.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: