Η BlackRock καθορίζει προμήθεια 0,25% για το Spot Ether ETF εν μέσω έξαρσης των καταθέσεων S-1

Ο γίγαντας της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock ανακοίνωσε προμήθεια 0,25% για το επερχόμενο spot Ethereum exchange-traded fund (ETF), το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη δήλωση καταχώρισης S-1 της BlackRock που κατατέθηκε στις 17 Ιουλίου, η προμήθεια θα συσσωρεύεται καθημερινά με ετήσιο ποσοστό 0,25% της καθαρής αξίας ενεργητικού του αμοιβαίου κεφαλαίου. Η αμοιβή αυτή καταβάλλεται τουλάχιστον ανά τρίμηνο σε δολάρια ΗΠΑ, σε in-kind ή σε συνδυασμό και των δύο. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι μπορεί να “παραιτηθεί από το σύνολο ή μέρος” της αμοιβής για ορισμένες περιόδους, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης λειτουργίας.

Το spot Ether ETF της BlackRock, παρόμοιο με το iShares Bitcoin Trust, θα διαπραγματεύεται αρχικά με μειωμένη προμήθεια 0,12% για τους πρώτους 12 μήνες ή μέχρι να φτάσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρό ενεργητικό, όποιο από τα δύο έρθει πρώτο.

Άλλες εταιρείες έχουν επίσης αποκαλύψει τις προτεινόμενες προμήθειες τους και τις περιόδους παραίτησης εν μέσω ενός κύματος τροποποιημένων καταθέσεων S-1. Το Franklin Templeton spot Ether ETF θα χρεώσει τη χαμηλότερη προμήθεια στο 0,19%, ακολουθούμενο από τα Bitwise και VanEck Ethereum ETFs, καθένα από τα οποία έχει οριστεί στο 0,20%. Η προμήθεια του 21Shares Core Ethereum ETF θα είναι 0,21%, ενώ οι Fidelity και Invesco Galaxy θα αντιστοιχούν στην προμήθεια 0,25% της BlackRock.

Πέντε εκδότες θα καταργήσουν τα τέλη κατά την έναρξη λειτουργίας

Η Bitwise, η Fidelity, η Franklin Templeton, η 21Shares και η VanEck πρότειναν να καταργήσουν αρχικά τα τέλη τους. Η VanEck σκοπεύει να παραιτηθεί από την προμήθεια της για τους πρώτους 12 μήνες ή έως ότου φτάσει τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά περιουσιακά στοιχεία, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Η Bitwise θα παραιτηθεί από την προμήθεια της για τους πρώτους έξι μήνες ή έως ότου συγκεντρώσει 0,5 δισ. δολάρια σε καθαρά περιουσιακά στοιχεία, ενώ η Franklin Templeton έχει θέσει ως όριο την 31η Ιανουαρίου 2025 ή τα 10 δισ. δολάρια. Η Fidelity θα παραιτηθεί από τα τέλη της μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2025, μετά την οποία θα αυξηθούν στο 0,25%.

Εν τω μεταξύ, η Grayscale θα διατηρήσει προμήθεια 2,5% για το ETF Ether spot. Ωστόσο, το πρόσφατα εγκεκριμένο Grayscale Ethereum Mini Trust θα προσφέρει μια πιο ανταγωνιστική αμοιβή 0,25%. Η Grayscale δήλωσε επίσης ότι το 10% του spot Ethereum ETF της θα χρηματοδοτήσει το Ethereum Mini Trust, παρέχοντας 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση.

Οι αναφορές αναφέρουν ότι η BlackRock, η Franklin Templeton και η VanEck έχουν ήδη λάβει “προκαταρκτική έγκριση” από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών. Ο αναλυτής ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, αναμένει ότι τα S-1 θα εγκριθούν την επόμενη Δευτέρα μετά τις ώρες διαπραγμάτευσης, επιτρέποντας στα spot ETFs Ether να αρχίσουν να διαπραγματεύονται την Τρίτη 23 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Bitwise, Matt Hougan, πρότεινε ότι τα spot ETFs Ether θα μπορούσαν να προσελκύσουν έως και 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισροές εντός των πρώτων 18 μηνών, παρόμοιο με το ποσό που συγκέντρωσαν τα spot ETFs Bitcoin από την έναρξή τους πριν από έξι μήνες.

Εάν εγκριθούν, τα spot ETFs Ether θα εισαχθούν στον Nasdaq, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και το Chicago Board Options Exchange.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: