Ο πρόεδρος της SEC προβλέπει την έγκριση των Spot Ethereum ETF μέχρι το καλοκαίρι του 2024

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας, η οποία επικεντρώθηκε στη συζήτηση της πρότασης προϋπολογισμού του προέδρου Joe Biden για το 2025, ο Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν πιθανές επερχόμενες εγκρίσεις για τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) του ethereum. Ο Γκένσλερ ανέφερε ότι η Επιτροπή ενδέχεται να ξεπεράσει τα τελευταία εμπόδια ώστε τα εν λόγω ETF να αρχίσουν να διαπραγματεύονται στα αμερικανικά χρηματιστήρια κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι.

Στις 13 Ιουνίου, ο Gensler εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαδικασία αναθεώρησης της SEC, σημειώνοντας ότι οι αρχικές αιτήσεις 19b-4 για ETF Ether από οκτώ διαφορετικές εταιρείες είχαν λάβει πράσινο φως στις 23 Μαΐου. Ωστόσο, αυτά τα ETFs εξακολουθούν να εκκρεμούν εγκρίσεις εγγραφής S-1 προτού μπορέσουν να ξεκινήσουν επίσημα.

Το θέμα των Ether ETFs αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης κατά τη διάρκεια της ακρόασης, με τον γερουσιαστή του Τενεσί Bill Hagerty να πιέζει τον Gensler σχετικά με τις καθυστερήσεις στην πλήρη έγκριση, υπονοώντας ότι η SEC καθυστερεί στη θέσπιση σαφών κανονισμών για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Σε απάντηση, ο Rostin Behmam, πρόεδρος της Commodity Futures Trading Commission, χαρακτήρισε τον Ether ως εμπόρευμα, υποστηρίζοντας τις ρυθμιστικές συζητήσεις.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, ο Gensler παρέμεινε επικεντρωμένος στις ιδιαιτερότητες των ETFs, δηλώνοντας: “Οι καταθέσεις των διαπραγματεύσιμων προϊόντων Ethereum από διάφορα χρηματιστήρια εγκρίθηκαν από κοινού και οι εκδότες προχωρούν ομαλά στη διαδικασία καταχώρισης. Αναμένω ότι οι τελικές εγκρίσεις θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού”.

Σε μια ξεχωριστή συζήτηση στις 5 Ιουνίου, ο Gensler ανέφερε ότι ενώ οι αρχικές εγκρίσεις για αυτά τα ETF είχαν χορηγηθεί, η οριστικοποίηση της διαδικασίας θα μπορούσε ακόμη να “πάρει κάποιο χρόνο”. Την άποψη αυτή επανέλαβε και ο αναλυτής ETF του Bloomberg Eric Balchunas, ο οποίος πρότεινε ότι η κυκλοφορία των προϊόντων Ether θα μπορούσε δυνητικά να συμβεί ήδη από τον Ιούνιο, με τις τελικές εγκρίσεις να έρχονται ενδεχομένως μέχρι τις 4 Ιουλίου. Ο αναλυτής ETF James Seyffart, ωστόσο, θεώρησε τον Ιούλιο ως κερδοσκοπικό στόχο, αλλά παρέμεινε βέβαιος για την κυκλοφορία το καλοκαίρι.

Η προσέγγιση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τα ETF κρυπτονομισμάτων έχει δει παρόμοιες εξελίξεις στο παρελθόν. Για παράδειγμα, στις 10 Ιανουαρίου, η Επιτροπή ενέκρινε τις καταθέσεις 19b-4 για spot ETFs Bitcoin, οδηγώντας στη διαπραγμάτευση αυτών των κεφαλαίων την επόμενη κιόλας ημέρα. Ειδικότερα, το iShares Bitcoin Trust της BlackRock ήταν από τα πρώτα που χτύπησαν στον Nasdaq, μετά τις εγκρίσεις για άλλους σημαντικούς παίκτες όπως οι Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy και Franklin Templeton. Η κούρσα συνεχίζεται καθώς οι εταιρείες αυτές περιμένουν το τελικό πράσινο φως για τις καταθέσεις S-1.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: