Η γερουσιαστής Lummis απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο Biden να μην ασκήσει βέτο για την κατάργηση του SAB 121

Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Cynthia Lummis ζήτησε επισήμως από τον πρόεδρο Joe Biden να μην ασκήσει βέτο στην απόφαση του Κογκρέσου να καταργήσει το Staff Accounting Bulletin-121 (SAB-121) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η γερουσιαστής Lummis επέκρινε τη μέθοδο της SEC για την εισαγωγή των οδηγιών SAB-121, θεωρώντας την ακατάλληλη. Υποστήριξε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρέκαμψε τις συνήθεις ρυθμιστικές διαδικασίες, οι οποίες θα έπρεπε να περιλαμβάνουν πλήρη ψηφοφορία της Επιτροπής για ένα τόσο διχαστικό ζήτημα.

“Η SEC παρέκαμψε τον συνήθη ρυθμιστικό έλεγχο, μη υποβάλλοντας την κοινοποίηση και τον σχολιασμό του κανονισμού, αποτρέποντας έτσι τη συμβολή των ενδιαφερομένων μερών, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών ρυθμιστικών αρχών”, ανέφερε η Lummis στην επιστολή της.

Στην αλληλογραφία της, η γερουσιαστής Lummis υπογράμμισε επίσης την άρνηση του προέδρου της SEC Gary Gensler να ανακαλέσει το δελτίο, παρά τη σαφή διακομματική συναίνεση στο Κογκρέσο για την κατάργησή του, υπογραμμίζοντας την ισχυρή διακομματική αντίδραση κατά της οδηγίας της SEC.

Το δελτίο, το οποίο είχε αρχικά οριστεί να τεθεί σε εφαρμογή στις 11 Απριλίου 2024, αντιμετώπισε σημαντικές αντιδράσεις από την κοινότητα των κρύπτο και τους νομοθέτες, γεγονός που οδήγησε στην ανάληψη δράσης. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε 228 έναντι 182 υπέρ της ανατροπής της οδηγίας της SEC και η Γερουσία ακολούθησε με ψήφους 60-38 υπέρ της κατάργησης.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην κατάργηση, αν αυτή περνούσε, επικαλούμενος τις εκτελεστικές του εξουσίες. Ωστόσο, η μεταβαλλόμενη δυναμική, συμπεριλαμβανομένης της ευνοϊκής στάσης του πρώην προέδρου Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα και της αξιοσημείωτης μετατόπισης της προσέγγισης της τρέχουσας κυβέρνησης για τη συνεργασία με τις εταιρείες blockchain, υποδηλώνουν μια πιθανή επανεξέταση από τον Μπάιντεν.

Καθώς η βιομηχανία κρύπτο κρατάει την αναπνοή της, το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στον Λευκό Οίκο, με την προθεσμία της 3ης Ιουνίου για την απόφαση του Μπάιντεν να πλησιάζει γρήγορα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: