Το Mt. Gox μεταφέρει 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin: Υπάρχει αποζημίωση για τους πιστωτές;

Η έκπτωτη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Mt. Gox μετέφερε 9,62 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin σε ένα νέο πορτοφόλι, προκαλώντας αισιοδοξία στους πιστωτές της.

Συνολικά 141.686 Bitcoin μεταφέρθηκαν στο νέο πορτοφόλι “1Jbez” από διάφορα cold wallets που χρησιμοποιούσε προηγουμένως η Mt. Gox.

Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να υποδηλώνει ότι οι πιστωτές, οι οποίοι δεν έχουν μπορέσει να ανακτήσουν τα χρήματά τους από τότε που η πλατφόρμα διέκοψε τη λειτουργία της το 2014, θα μπορούσαν σύντομα να λάβουν τα οφειλόμενα.

Αυτή η πρόσφατη συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη κίνηση Bitcoin του Mt. Gox στο blockchain εδώ και πάνω από πέντε χρόνια και ευθυγραμμίζεται με την ανακοινωθείσα πρόθεση του ανταλλακτηρίου να διακανονίσει τα χρέη με τους πιστωτές μέχρι τον Οκτώβριο του 2024.

Η μεταφορά σχεδόν 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin υποδηλώνει ότι το Mt. Gox ετοιμάζεται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις αποπληρωμής του, όπως σημειώνει ο Anndy Lian, αναγνωρισμένος blockchain authority και συγγραφέας. Ο Lian εξέφρασε: “Αυτή η αρχική μετατόπιση Bitcoin από την cold storage του Mt. Gox φαίνεται να είναι ένα προπαρασκευαστικό βήμα προς την αναδιανομή των περιουσιακών στοιχείων στους πιστωτές μέχρι την καθορισμένη προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου 2024”.

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να δει καθυστερήσεις, αφού καθιερώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023 – λίγο πριν από την αρχική ημερομηνία επιστροφής που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου 2023.

To Mt. Gox, που κάποτε ήταν υπεύθυνη για πάνω από το 70% όλων των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, οφείλει πάνω από 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin σε περίπου 127.000 πιστωτές. Τα άτομα αυτά περιμένουν την αποπληρωμή τους εδώ και μια δεκαετία από την κατάρρευση της πλατφόρμας μετά από πολλαπλές μη εντοπισμένες παραβιάσεις ασφαλείας.

Το ανταλλακτήριο αντιμετώπισε για πρώτη φορά σημαντικές προκλήσεις μετά από μια σημαντική παραβίαση της ασφάλειας το 2011, η οποία τελικά οδήγησε στην πτώση του το 2014, επηρεάζοντας περίπου 24.000 πιστωτές και οδηγώντας σε σημαντική απώλεια 850.000 BTC.

Οι αγορές τιμολογούν την αποπληρωμή του Mt. Gox

Αφού το Mt. Gox πραγματοποίησε τις αρχικές μεταφορές Bitcoin, η αξία του κρυπτονομίσματος έπεσε για λίγο κατά 2% στις 28 Μαΐου, φτάνοντας σε ημερήσιο χαμηλό κάτω από τα 67.500 δολάρια, προτού ανέβει ξανά λίγο πάνω από τα 68.000 δολάρια, όπως αναφέρει το CoinMarketCap.

Ο Lian πρότεινε ότι αυτή η κίνηση των τιμών αντικατοπτρίζει την προσδοκία της αγοράς για μια πιθανή αποπληρωμή από το Mt. Gox, σημειώνοντας: “Η αγορά έδειξε μια μέτρια πτωτική αντίδραση σε αυτές τις μεταφορές, με την αξία του Bitcoin να μειώνεται περίπου 2,1% στο χαμηλό των 67.505 δολαρίων μετά την κίνηση. Αυτό πιθανώς οφείλεται στην προσδοκία πίεσης πώλησης από τους πιστωτές που λαμβάνουν τις αποπληρωμές τους”.

Παρά την προσωρινή πτώση της τιμής, ο Lian πιστεύει ότι η εκπλήρωση αυτών των αποπληρωμών θα αντιμετώπιζε μία από τις πιο σημαντικές και επίμονες προκλήσεις στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: