Το γράφημα τιμών του Ethereum υποδεικνύει πιθανή διάσπαση στα $4.000 σε υψηλό όλων των εποχών

Το Ethereum σημείωσε σημαντική άνοδο της αξίας του, σημειώνοντας άνοδο άνω του 27% μόλις την τελευταία εβδομάδα και μετατρέποντας σημαντικά επίπεδα αντίστασης σε ζώνες στήριξης.

Στον απόηχο αυτής της ανόδου, το Ethereum βγήκε από ένα καθοδικό μοτίβο σφήνας στο διάγραμμα τιμών του, ένας σχηματισμός που παραδοσιακά θεωρείται ενδεικτικός μιας επικείμενης ανοδικής αντιστροφής.

Αυτή η εμφάνιση θα μπορούσε να είναι ο προάγγελος για την επίτευξη νέων υψηλών ρεκόρ του Ether. Το συναίσθημα αυτό επαναλαμβάνεται από έναν γνωστό trader που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Jelle, ο οποίος μοιράστηκε με τους 83.000 ακολούθους του στις 27 Μαΐου μέσω μιας ανάρτησης Χ:

“To $ETH ξέφυγε από την πτωτική σφήνα, μετέτρεψε κρίσιμες ζώνες σε στήριξη και τώρα βλέπει τα 4.000 δολάρια. Περιμένουμε σύντομα νέα και ρεκόρ υψηλών τιμών”.

Καθώς η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά μειώνεται, η προσοχή φαίνεται να μετατοπίζεται προς το Ether, ιδιαίτερα εμφανές στην πρόσφατη άνοδο της αναλογίας ETH/BTC. Τις τελευταίες πέντε ημέρες, η κυριαρχία του Bitcoin έχει μειωθεί κατά 0,98%, ενώ του Ether έχει αυξηθεί κατά 4,4%.

Περαιτέρω λεπτομέρειες από το TradingView υπογραμμίζουν ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, η κυριαρχία του Ether έχει αυξηθεί κατά 1,45%, ενώ του Bitcoin έχει μειωθεί κατά 0,57%.

Η τιμή του ETH πρέπει να κλείσει την εβδομάδα πάνω από τα $3,956 – αναλυτής

Σημαντικό μέρος του πρόσφατου ράλι των τιμών του Ether μπορεί να αποδοθεί στις αισιόδοξες εξελίξεις σχετικά με την έναρξη των πρώτων spot Ether exchange-traded funds (ETFs).

Στις 20 Μαΐου, η τιμή του Ether σημείωσε άλμα σχεδόν 20% σε μία μόνο ημέρα μετά την είδηση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ενδέχεται να επανεξετάσει τη στάση της σχετικά με τα spot ETFs Ether, επηρεασμένη ενδεχομένως από πολιτικές πιέσεις. Αυτό συνέβη μετά την εμφάνιση αναφορών ότι η SEC είχε ζητήσει από τα ETF exchanges να αναθεωρήσουν τις καταθέσεις 19b-4.

Βασιζόμενος σε αυτό το θετικό κλίμα της αγοράς, ο Arthur Cheong, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της DeFiance Capital, μιας εταιρείας επενδύσεων crypto, πρότεινε σε μια ανάρτηση X στις 26 Μαΐου στους 167.000 ακολούθους του ότι:

“Το Ethereum θα μπορούσε να φτάσει τα 4,5 χιλ. δολάρια πριν τα spot ETFs είναι διαθέσιμα για διαπραγμάτευση [κατά τη γνώμη μου]”.

Ωστόσο, μια βασική πρόκληση για τον Ether παραμένει το όριο των 4.000 δολαρίων, το οποίο αποτελεί σημαντικό ψυχολογικό εμπόδιο. Η υπέρβαση αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να προκαλέσει τη ρευστοποίηση περίπου 433 εκατομμυρίων δολαρίων σε aggregated short positions σε διάφορα exchanges, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass.

Για να εδραιώσει μια συνεπή ανοδική τάση, το Ether πρέπει να κλείσει την εβδομάδα πάνω από τα 3.956 δολάρια, υποστηρίζει ο Rekt Capital, ένας διακεκριμένος αναλυτής κρύπτο, στην ανάρτησή του στις 26 Μαΐου X:

“Το Ethereum χρειάζεται απλώς να κλείσει εβδομαδιαία πάνω από τα 3956 δολάρια (πράσινο) για να προχωρήσει στην περιοχή των 4000 δολαρίων+. Επί του παρόντος, το #ETH διαμορφώνει ένα Lower High”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: