Πέντε βασικές πληροφορίες για το Bitcoin που πρέπει να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομάδα

Το Bitcoin ξεκινά άλλη μια εβδομάδα προκαλώντας σημαντικές αντιστάσεις καθώς πλησιάζει το κλείσιμο του Μαΐου.

Η δυναμική της αγοράς του BTC κρατά τους ενθουσιώδεις επενδυτές σε εγρήγορση, καθώς η μετατροπή των προηγούμενων ιστορικών υψηλών σε αντίσταση παραμένει πρόκληση. Θα ξεπεραστεί το όριο των 69.000 δολαρίων μέχρι τον Ιούνιο;

Η εβδομάδα ξεκινά ήσυχα, με την Ημέρα Μνήμης στις Ηνωμένες Πολιτείες να διακόπτει τις θεσμικές δραστηριότητες μέχρι τις 28 Μαΐου.

Στη συνέχεια, τα μακροοικονομικά ερεθίσματα αναμένεται να ενταθούν με τις επερχόμενες οικονομικές εκθέσεις των ΗΠΑ, οι οποίες παγίως διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιρροή τόσο των κρυπτονομισμάτων όσο και άλλων ευμετάβλητων περιουσιακών στοιχείων.

Το Bitcoin πλοηγείται ταυτόχρονα στις δικές του προκλήσεις – παραμένοντας σταθεροποιημένο κάτω από τα ανώτατα επίπεδα για πάνω από δύο μήνες, χωρίς να διαφαίνεται μια σαφής λύση στον ορίζοντα.

Δεν λείπουν οι ανοδικές προβλέψεις για την τιμή του BTC, με ορισμένους να εικάζουν ότι θα μπορούσε να φτάσει σε εξαψήφιο αριθμό το 2024. Ωστόσο, η πιθανότητα μιας σημαντικής υποχώρησης εξακολουθεί να ελλοχεύει.

1. Η τιμή του BTC κατακτά το βασικό επίπεδο των $69.000

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε τα 69.000 δολάρια, για να υποχωρήσει ελαφρώς μετά το εβδομαδιαίο κλείσιμο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της TradingView.

Η κίνηση αυτή έκλεισε ουσιαστικά το τελευταίο κενό στην αγορά CME Group Bitcoin futures, παρά την αργία στις ΗΠΑ.

“Τυπική συμπεριφορά της αγοράς το Σαββατοκύριακο”, σημείωσε ο Daan Crypto Trades στο X (πρώην Twitter).

Το εβδομαδιαίο κλείσιμο ήταν ισχυρό στα 68.500 δολάρια περίπου, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου.

Η Material Indicators, μια πηγή συναλλαγών, τόνισε τη σημασία της μετατροπής των 69.000 δολαρίων σε ένα σταθερό επίπεδο στήριξης.

“Ένα πράσινο εβδομαδιαίο κλείσιμο για τo BTC συναντάται με μια άλλη αποτυχημένη προσπάθεια να R/S ξεφύγει από τα 69.000 δολάρια και ένα νέο σήμα καθοδικής τάσης στο διάγραμμα W”, αναφέρεται σε μια ανάρτηση Χ, αναφερόμενη σε ένα από τα εργαλεία συναλλαγών της Material Indicators.

“Μια άνοδος πάνω από τα 71.250 δολάρια θα άλλαζε το παιχνίδι”, προστίθεται.

Πρόσφατα δεδομένα από το CoinGlass δείχνουν επίσης σημαντική ρευστότητα γύρω από την τρέχουσα τιμή spot, αφήνοντας τους traders να κάνουν εικασίες σχετικά με το ποιο επίπεδο θα μπορούσε να στοχευθεί πρώτο.

Από τις 27 Μαΐου, τα 68.100 και 69.800 δολάρια αποτελούν κομβικά επίπεδα, με το τελευταίο να τοποθετείται σε ένα πυκνό “σύννεφο” ρευστότητας στα βιβλία εντολών.

“Το Bitcoin φαίνεται να σταθεροποιείται σε αυτά τα επίπεδα”, δήλωσε ο Michaël van de Poppe, CEO της MNTrading.

“Πού να αγοράσετε; Κάτω από τα 66 χιλ. δολάρια θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια δοκιμή χαμηλότερων περιοχών όπου η αγορά θα μπορούσε να είναι συμφέρουσα”, συμβούλευσε.

2. Breakout ή breakdown?

Η κατεύθυνση που θα πάρει το Bitcoin μετά την τρέχουσα σταθεροποίησή του αποτελεί αντικείμενο πολλών εικασιών.

Υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση για μια ανοδική διάσπαση, αν και η έκταση των πιθανών κερδών παραμένει υπό συζήτηση.

Όπως αναφέρθηκε, οι προβλέψεις για 95.000 δολάρια μέχρι τον Ιούνιο και ακόμη και 150.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους κερδίζουν έδαφος.

“Αγνοήστε τις βυθίσεις εντός του εύρους- το Bitcoin κατευθύνεται προς τα 95.000 δολάρια”, τόνισε η BitQuant στο X.

Οι ιστορικές τάσεις ευνοούν επίσης τους ταύρους, όπως σημειώνει η Daan Crypto Trades. Οι μακροχρόνιες ενοποιήσεις κάτω από τα ανώτατα επίπεδα έχουν στο παρελθόν κορυφωθεί σε σημαντικές ανοδικές κινήσεις.

“Το Bitcoin παλεύει με το προηγούμενο υψηλό του κύκλου του εδώ και περίπου 11 εβδομάδες. Προηγουμένως, τέτοιες φάσεις διήρκεσαν περίπου 4 εβδομάδες το 2017 και περίπου 13 εβδομάδες το 2013, και οι δύο οδήγησαν σε σημαντικά ράλι”, ανέλυσε.

“Περιμένω ότι το Bitcoin θα ανέβει γρήγορα μόλις ξεπεράσει αυτό το εύρος”, προέβλεψε.

Ωστόσο, ορισμένοι, όπως η Credible Crypto, προβλέπουν μια πιθανή διόρθωση, βλέποντας το επίπεδο των 60.000 δολαρίων ως πιθανή επόμενη φάση.

3. Το Bitcoin Halving «δεν τιμολογείται»

Σύμφωνα με τον αναλυτή και δημοφιλή trader, η πρόσφατη μείωση της ανταμοιβής του Bitcoin στο μισό δεν έχει ακόμη συνυπολογιστεί στην τιμή του.

Σε μια πρόσφατη ανάλυση στο YouTube, η Rekt Capital τόνισε ότι, παρά το γεγονός της μείωσης στο μισό, το Bitcoin παραμένει σε μια κρίσιμη φάση επανασυσσώρευσης, η οποία ιστορικά διαρκεί έως και 160 ημέρες.

“Όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η παγίωση, τόσο το καλύτερο για το Bitcoin”, εξηγεί το βίντεο.

Η Rekt Capital αναμένει ότι η ολοκλήρωση αυτής της φάσης θα οδηγήσει σε σημαντική άνοδο της τιμής, η οποία ενδεχομένως να φθάσει γύρω στα 150.000 δολάρια.

“Αυτή η πιο παραβολική φάση του κύκλου είναι ακόμα μπροστά μας”, διαβεβαίωσε, υποδηλώνοντας ότι μια βραχυπρόθεσμη πλάγια κίνηση μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες.

4. Τα στοιχεία PCE οδηγούν την εβδομάδα μακροοικονομικών

Με τις εγχώριες αγορές κλειστές έως τις 28 Μαΐου, οι εξωτερικές επιρροές στην τιμή του Bitcoin κατά τις ώρες διαπραγμάτευσης στις ΗΠΑ είναι ελάχιστες.

Η εβδομάδα ολοκληρώνεται με έμφαση στις μακροοικονομικές ενημερώσεις των ΗΠΑ, με προεξέχουσα θέση τον Δείκτη Τιμών Παραγωγού (PCE), έναν βασικό δείκτη πληθωρισμού που ευνοείται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Παρά το συντηρητικό κλίμα γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, οι αμερικανικές μετοχές συνεχίζουν να σημειώνουν νέα υψηλά.

“Μια σύντομη αλλά σημαντική εβδομάδα μπροστά μας”, σημειώνει η The Kobeissi Letter στην ενημέρωση του μακροοικονομικού ημερολογίου της στο X.

Οι δείκτες της αγοράς τόσο για τις μετοχές όσο και για το Bitcoin παρουσιάζουν μικτά σήματα, αλλά γενικά υποστηρίζουν μια προοπτική αύξησης του κινδύνου, σύμφωνα με τη Mosaic asset management.

5. Οι φάλαινες BTC παραμένουν στο παιχνίδι

Οι φάλαινες του Bitcoin ήταν ιδιαίτερα δραστήριες, ειδικά καθώς οι τιμές πλησιάζουν και σταθεροποιούνται κοντά σε ιστορικά υψηλά.

“Οι φάλαινες αγοράζουν επιθετικά”, παρατήρησε ο Vivek Sen της Bitgrow Lab, αναφερόμενος σε δεδομένα από την CryptoQuant.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: