Ο Michael Saylor λέει ότι το Ethereum ETF είναι καλό για το Bitcoin. Εδώ είναι ο λόγος

Ο Michael Saylor, ο εξέχων υποστηρικτής του Bitcoin και πρόεδρος της MicroStrategy Inc, εξέφρασε πρόσφατα αισιόδοξες απόψεις σχετικά με την προοπτική spot ETFs Ethereum. Αυτό έρχεται μετά την έγκριση οκτώ τέτοιων αιτήσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Saylor άσκησε έντονη κριτική στο Ethereum και σε άλλα κρυπτονομίσματα που κατατάσσονται κάτω από το Bitcoin. Περιέγραψε αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως επενδυτικά συμβόλαια και ήταν επιφυλακτικός σχετικά με τη συμπερίληψή τους σε spot ETFs Ethereum, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επιτύχουν ποτέ αυτό το καθεστώς.

Ωστόσο, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τις επικριτικές παρατηρήσεις του, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τα spot ETFs Ethereum, αν και η διαπραγμάτευση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Σε μια πρόσφατη συζήτηση στο podcast “What Bitcoin Did”, που φιλοξενεί ο Beagle, ο Saylor άλλαξε τον τόνο του. Αναγνώρισε ότι τα Ethereum ETFs και παρόμοια προϊόντα θα μπορούσαν πραγματικά να ωφελήσουν την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο Saylor πρότεινε ότι οι εξελίξεις αυτές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εισροή επενδυτών και να καθιερώσουν περαιτέρω το Bitcoin ως το κορυφαίο κρυπτονόμισμα. Η αρχική του κριτική είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από προσωπικότητες της κοινότητας κρύπτο, συμπεριλαμβανομένου του Charles Hoskinson, ο οποίος επέκρινε την αρνητική προοπτική του Saylor. Τώρα, η αλλαγή της γνώμης του Saylor έχει προκαλέσει περαιτέρω σχόλια, ιδίως δεδομένης της ανακρίβειας των προηγούμενων προβλέψεών του.

Η πορεία προς την έγκριση των ETFs Ethereum spot ήταν γεμάτη κερδοσκοπίες. Παρά το πράσινο φως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το αν το Ethereum θα ταξινομηθεί τελικά ως κινητή αξία.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: