Το Bitcoin.org επαναφέρει το Original Bitcoin White Paper στην ιστοσελίδα του

Το White Paper του Bitcoin επανήλθε στον ιστότοπο Bitcoin.org μετά την αποτυχημένη νομική πρόκληση του Craig Wright να καθιερωθεί ως ο Satoshi Nakamoto, ο ανώνυμος δημιουργός του Bitcoin.

Ο Hennadii Stepanov, ο οποίος επιβλέπει τον ιστότοπο Bitcoin.org, γιόρτασε την επαναφορά δημοσιεύοντας έναν σύνδεσμο προς το PDF το White Paper στην πλατφόρμα X.

Προηγουμένως, λόγω νομικών ζητημάτων, το Bitcoin.org έπρεπε να αποκλείσει την πρόσβαση στο White Paper για τους χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντικαθιστώντας την με ένα αξιομνημόνευτο απόσπασμα του Satoshi Nakamoto: “Εκμεταλλεύεται τη φύση της πληροφορίας που είναι εύκολο να διαδοθεί αλλά δύσκολο να καταπνιγεί”.

Το 2021, ο Wright κέρδισε μια ερήμην απόφαση κατά της Cobra, της ψευδώνυμης οντότητας που διαχειρίζεται τον ιστότοπο, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η οποία οδήγησε στην αφαίρεση του PDF του White Paper από τον ιστότοπο. Η Cobra κατέληξε να πληρώσει 35.000 λίρες Αγγλίας (40.100 δολάρια) σε νομικά έξοδα στον Wright, αφού επέλεξε να μην υπερασπιστεί την υπόθεση. Ο Wright είχε καταχωρίσει μια αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με το White Paper για το Bitcoin στις ΗΠΑ το 2019.

Σε μια επακόλουθη αγωγή του 2023, ο Wright στόχευσε 13 προγραμματιστές του Bitcoin Core και αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Blockstream, Coinbase και Block, κατηγορώντας τους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με το White Paper του Bitcoin και τα δικαιώματα δεδομένων του Bitcoin blockchain.

Το Ταμείο Νομικής Υπεράσπισης του Bitcoin αντέδρασε επισημαίνοντας το συνεχιζόμενο μοτίβο αβάσιμων νομικών αγωγών με στόχο βασικά πρόσωπα του Bitcoin, το οποίο, όπως υποστήριξαν, παρεμποδίζει την καινοτομία λόγω της τεράστιας πίεσης και των νομικών κινδύνων που συνεπάγεται.

Παρ’ όλα αυτά, οι αξιώσεις του Wright για πνευματικά δικαιώματα ακυρώθηκαν ουσιαστικά αφού οι έρευνες διέψευσαν σαφώς τους ισχυρισμούς του ότι είναι ο Satoshi Nakamoto και ο συγγραφέας του White Paper.

Οι εξελίξεις αυτές ακολούθησαν μια κρίσιμη απόφαση στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Wright η Crypto Open Patent Alliance (COPA), μια ομάδα μεγάλων εταιρειών που έχει ως στόχο να εμποδίσει τις αξιώσεις του Wright επί της θεμελιώδους πνευματικής ιδιοκτησίας του Bitcoin. Η COPA κατηγόρησε τον Wright ότι επινόησε έναν περίπλοκο ιστό από πλαστογραφίες και ψέματα για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του ότι είναι ο Nakamoto.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, τα περιουσιακά στοιχεία του Craig Wright αξίας 6,7 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (8,4 εκατομμυρίων δολαρίων) κατασχέθηκαν βάσει δικαστικής απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου για να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή του με τις οικονομικές υποχρεώσεις που σχετίζονται με το δικαστήριο.

Το White Paper για το Bitcoin είναι πλέον διαθέσιμη με άδεια ανοικτού κώδικα MIT, διασφαλίζοντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να προσαρμοστεί ελεύθερα από οποιονδήποτε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: