Η έγκριση του αμερικανικού ETF Ethereum αυξάνει την πίεση στις ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας

Οι ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες εκκλήσεις για την έγκριση διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) κρυπτονομισμάτων μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) των ETFs Ethereum spot.

Τοπικές αναφορές υποδηλώνουν ότι η κίνηση της SEC να επιτρέψει ETFs Ethereum θα μπορούσε να επηρεάσει τα χρηματοπιστωτικά όργανα της Νότιας Κορέας να τροποποιήσουν την προσέγγισή τους στα ψηφιακά νομίσματα.

Η SEC ενέκρινε ETFs Ethereum στις 24 Μαΐου 2024, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των κυρωμένων κεφαλαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των ETFs Bitcoin που εγκρίθηκαν νωρίτερα τον Ιανουάριο του 2024.

Τα ETF είναι επενδυτικά οχήματα που παρακολουθούν μια σειρά από τίτλους, παρέχοντας στους επενδυτές έναν μηχανισμό για να επενδύσουν σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. Η κύρωση των ETF κρυπτονομισμάτων αποτελεί μια κρίσιμη εξέλιξη για τη συγχώνευση των πεδίων της παραδοσιακής χρηματοδότησης με τον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Κορεατική Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSC) και η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (FSS) έχουν υιοθετήσει μια πιο προσεκτική στρατηγική όσον αφορά την ενσωμάτωση των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η FSC τονίζει ότι τα ETF θα πρέπει να συμμορφώνονται με τον νόμο περί κεφαλαιαγορών, επιμένοντας ότι πρέπει να συνδέονται με καθιερωμένα χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως τίτλοι, διεθνή νομίσματα και εμπορεύματα, τα οποία στηρίζουν τα χρηματοοικονομικά παράγωγα.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, η οποία ρυθμίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις αγορές στη Νότια Κορέα, επικαιροποίησε τον νόμο περί προστασίας των χρηστών εικονικών περιουσιακών στοιχείων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σε δημοσίευμα των Korea Times τονίζεται η κριτική της Xangle, ενός εξέχοντος παρόχου δεδομένων κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σεούλ, η οποία χαρακτήρισε την απαγόρευση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις παραδοσιακές αγορές ως “ξεπερασμένη”. Η Xangle υποστηρίζει ότι οι κανονισμοί πρέπει να εξελιχθούν ώστε να αντικατοπτρίζουν την αυξανόμενη σημασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη σύγχρονη χρηματοοικονομική.

Η πρόσφατη απόφαση της SEC θεωρείται ως μια κομβική στιγμή που θα μπορούσε να ωθήσει τις χρηματοπιστωτικές αρχές της Νότιας Κορέας να επανεκτιμήσουν τους κανονισμούς τους σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ο Jung Eui-jung, επικεφαλής της Συμμαχίας των Μετόχων της Κορέας, τόνισε την ανάγκη η Σεούλ να μιμηθεί τις ΗΠΑ επιβάλλοντας κυρώσεις στα ETFs Bitcoin και Ethereum, επισημαίνοντας ότι η τρέχουσα απροθυμία προκαλεί ευρεία απογοήτευση εντός και εκτός της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων.

Ο Jung υπογράμμισε τον κίνδυνο να μείνει πίσω από τις ΗΠΑ στη ρυθμιστική πρόοδο, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές ενδέχεται να ανακατανείμουν τις επενδύσεις τους στις αμερικανικές αγορές εάν η Νότια Κορέα δεν προχωρήσει, οδηγώντας ενδεχομένως σε ευρύτερη αποδοχή των λιγότερο lesser-traded cryptocurrencies στις ΗΠΑ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: