Η αξία του Ethereum εκτοξεύεται εν μέσω εικασιών για έγκριση Spot ETF

Στις 20 Μαΐου, η αξία του Ethereum σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση άνω του 18% μετά τα σχόλια του Eric Balchunas, ανώτερου αναλυτή του Bloomberg, ο οποίος αναβάθμισε την πιθανότητα έγκρισης ενός Ethereum ETF από 25% σε 75%. Ο Balchunas επεσήμανε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) φαίνεται να δέχεται πολιτικές πιέσεις, αφού προηγουμένως έδειξε ελάχιστη δέσμευση με τις προτάσεις ETF.

Ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να ζητάει ενημερώσεις σχετικά με τις καταθέσεις από μεγάλα χρηματιστήρια όπως το NYSE και το Nasdaq, αν και δεν έχει γίνει καμία επίσημη δήλωση από τη ρυθμιστική αρχή. Ο Nate Geraci, συνιδρυτής του ETF Institute και πρόεδρος του ETF Store, σχολίασε ότι εκκρεμεί ακόμη η τελική απόφαση της SEC σχετικά με τις απαιτήσεις καταχώρισης για τα μεμονωμένα αμοιβαία κεφάλαια (S-1).

Ο Geraci εξήγησε ότι η SEC ενδέχεται να εγκρίνει αλλαγές στους κανόνες ανταλλαγής (19b-4s) ανεξάρτητα από την εγγραφή του ταμείου (S-1), καθυστερώντας ενδεχομένως την απόφαση μετά την προθεσμία της 23ης Μαΐου που είχε οριστεί για το αίτημα της VanEck για ένα spot Ethereum ETF. Αυτό δίνει στην SEC περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει και να εγκρίνει αυτά τα έγγραφα, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις και τους κινδύνους των δομών που περιλαμβάνουν κρυπτονομίσματα Proof-of-Stake (PoS).

Οι ανοδικές στρατηγικές επωφελήθηκαν σημαντικά από το ράλι του ETH πάνω από τα $3.600

Παρόλο που η τελική αξία μπορεί να υπολείπεται του πιθανού ανοιχτού ενδιαφέροντος των 3,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το αποτέλεσμα αναμένεται να ευνοήσει έντονα τα δικαιώματα αγοράς. Για παράδειγμα, εάν η τιμή του Ether φτάσει τα 4.550 δολάρια στις 31 Μαΐου, το καθαρό ανοιχτό ενδιαφέρον θα κλίνει προς τα δικαιώματα αγοράς κατά 1,92 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμη και σε μια τιμή των 4.050 δολαρίων, το πλεονέκτημα παραμένει με τα δικαιώματα αγοράς κατά 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας trader θα μπορούσε να έχει επιλέξει να πουλήσει ένα δικαίωμα πώλησης, αποκτώντας θετική έκθεση στο Ether μόλις ξεπεράσει μια συγκεκριμένη τιμή. Ομοίως, η πώληση ενός δικαιώματος αγοράς μπορεί να είναι επωφελής όταν η τιμή του ETH πέφτει, ενώ είναι δυνατές πιο σύνθετες στρατηγικές σε διάφορες ημερομηνίες λήξης. Ωστόσο, η ακριβής πρόβλεψη αυτού του αντίκτυπου είναι πολύπλοκη.

Τελικά, η απροσδόκητη άνοδος του Ether κατά 18% έπιασε πολλούς option traders προαίρεσης απροετοίμαστους, οδηγώντας σε σημαντικά οφέλη για ανοδικές στρατηγικές. Αυτά τα κέρδη είναι πιθανό να επανεπενδυθούν, υποστηρίζοντας τη συνεχή ανοδική δυναμική της τιμής του Ether μετά τη λήξη.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: