5 από τις 7 μετρήσεις Blockchain υποδεικνύουν ένα αναδυόμενο Bull Market

Ενώ η αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν σχετικά στάσιμη το τελευταίο τρίμηνο, πέντε βασικές μετρήσεις στην αλυσίδα υποδηλώνουν ότι μια αγορά ταύρων θα μπορούσε να είναι στον ορίζοντα, όπως επισημαίνεται από έναν αξιοσημείωτο αναλυτή.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων κυμαίνεται περίπου στα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των εμπειρογνωμόνων σχετικά με το αν ο τρέχων κύκλος της αγοράς έχει ολοκληρωθεί.

Ο αναλυτής “ELI5 of TLDR” υπογράμμισε αυτούς τους πέντε δείκτες σε μια ανάρτηση στο X στις 19 Μαΐου, υποδεικνύοντας ότι θα μπορούσε να αναδυθεί μια αγορά ταύρων.

Κυριαρχία στην αγορά Bitcoin πάνω από 56%

Συνήθως, η άνοδος της κυριαρχίας του Bitcoin στην αγορά σηματοδοτεί την έναρξη μιας ανοδικής αγοράς, καθώς οι συναλλασσόμενοι συχνά απομακρύνονται από τα altcoins μετά από μια πτωτική αγορά.

Αντίθετα, η πτώση της κυριαρχίας του BTC συνήθως σηματοδοτεί την έναρξη της “altseason” και το επερχόμενο τέλος της φάσης της ανόδου. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει ακόμη.

Επί του παρόντος, η κυριαρχία του Bitcoin στην αγορά βρίσκεται λίγο πάνω από το 56%, σύμφωνα με την TradingView, διατηρώντας πάνω από το 50% από τον Οκτώβριο του 2023.

Bitcoin MVRV Z score κάτω από έξι

Ο λόγος Market Value to Realized Value (MVRV) και το αντίστοιχο Z-score, ένα μέτρο που παρέχεται από το LookIntoBitcoin, συγκρίνει την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς έναντι του μακροπρόθεσμου μέσου όρου του περιουσιακού στοιχείου. Αυτό το σκορ συνήθως κορυφώνεται γύρω στο έξι στο ζενίθ των κύκλων της αγοράς.

Επί του παρόντος, το σκορ αυτό είναι κάτω από τρία, αφού δεν έχει ξεπεράσει τα έξι από τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με το LookIntoBitcoin.

Τα Puell multiple δεν έχουν ξεπεράσει τα τρία

Ένας άλλος σημαντικός δείκτης, ο Puell Multiple, μετρά τις κορυφές της αγοράς διαιρώντας την ημερήσια αξία έκδοσης του Bitcoin με τον ετήσιο κινητό μέσο όρο του.

Σύμφωνα με την έκθεση της Coinglass, ο Πολλαπλασιαστής Puell έπεσε κάτω από τη μονάδα μετά το μισό (Bitcoin halving) στις 20 Απριλίου. Ιστορικά, οι μετρήσεις πάνω από το τρία συχνά συσχετίζονται με κορυφές της αγοράς, ωστόσο έφτασε μόλις το 2,4 κατά τη διάρκεια της ανόδου των τιμών στα μέσα Μαρτίου 2024.

Hodl waves

Τα διαγράμματα του LookIntoBitcoin που παρακολουθούν τα Hodl waves υποδεικνύουν ανοδικές προοπτικές για το Bitcoin. Αυτά τα κύματα αναλύουν το Bitcoin που κατέχουν διάφορες ομάδες, παρέχοντας εικόνα για το κλίμα της αγοράς και τις πιθανές κινήσεις.

Η μείωση των νεότερων ζωνών υποδηλώνει μειωμένη πίεση πώλησης, υποδηλώνοντας πιθανά περαιτέρω κέρδη.

“Οι νεοεισερχόμενοι στο BTC είναι λιγότερο αφοσιωμένοι και επιρρεπείς σε πωλήσεις πανικού, αλλά οι προοπτικές παραμένουν θετικές για ανοδική κίνηση”, πρόσθεσε η ELI5.

Έσοδα Bitcoin miners ανά hash

Ο τελευταίος ανοδικός δείκτης, τα έσοδα των miners ανά hash, αντικατοπτρίζει τα κέρδη των Bitcoin miners. Αν και γενικά μειώνεται καθώς αυξάνεται η δυσκολία του δικτύου, οι αξιοσημείωτες εκτοξεύσεις στα 0,3 δολάρια ανά terahash έχουν ιστορικά συμπέσει με τις κορυφές της αγοράς.

Ωστόσο, ορισμένες μετρικές όπως ο λόγος Realized HODL (RHODL) και οι Cumulative Value-Days Destroyed (CVDD) υποδηλώνουν ότι η αγορά μπορεί να υπερθερμαίνεται, ενδεχομένως πλησιάζοντας σε μια κορυφή.

O ELI5 εξήγησε: “Η σημαντική μετακίνηση των παλαιών νομισμάτων θα μπορούσε να υποδηλώνει την κορυφή της αγοράς”.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή διαπραγμάτευσης του BTC είναι στα 66.668 δολάρια, σημειώνοντας μείωση 10% από την κορυφή της στα μέσα Μαρτίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: