Πρόσθετες συνεργασίες Crypto AI στην επιφάνεια μετά από συγχώνευση διακριτικών 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Στις 13 Μαΐου, η βασισμένη στo blockchain AI πλατφόρμα ChainGPT έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει την αρχική προσφορά dex (IDO) για το νέο της έργο, Wisdomise AI, σε συνεργασία με τις KuCoin και Gate.io.

Το Wisdomise AI χρησιμεύει ως σύμβουλος και βοηθός συναλλαγών κρυπτονομισμάτων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, σχεδιασμένος να εκπαιδεύει τους χρήστες και να διευκολύνει την πρόβλεψη και την εκτέλεση συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Ο Ilan Rakhmanov, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της ChainGPT, τόνισε ότι η πλατφόρμα αξιοποιεί “εξελιγμένους αλγόριθμους AI” για να βοηθήσει τους χρήστες να περιηγηθούν στην πολυπλοκότητα των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Η IDO για τη Wisdomise στοχεύει σε μια πλήρως απομειωμένη αποτίμηση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ChainGPT, γνωστή για την ανάπτυξη chatbots με ενισχυμένη τεχνητή νοημοσύνη και συσσωρευτές ειδήσεων που χρησιμοποιούν μοντέλα εκμάθησης γλώσσας (LLM), κατέχει επί του παρόντος αποτίμηση 236 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με την αξία του εγγενούς της token.

Σε σχετικές εξελίξεις, στις 3 Μαΐου, το ιδρυτικό επίπεδο web3 KIP Protocol ανακοίνωσε μια συνεργασία με την υπηρεσία υποδομών GPU cloud Aethir για την ενίσχυση της ανάπτυξης AI στα δίκτυά τους. Αυτή η συνεργασία θα δει την KIP να εφαρμόζει το σύστημα νομισματοποίησης KnowledgeFi και το πλαίσιο αποκεντρωμένης ανάκτησης επαυξημένης γενιάς (dRAG), το οποίο υποστηρίζει τα μοντέλα AI στη συλλογή δεδομένων που ανταποκρίνονται σε ερωτήματα χρηστών, στο δίκτυο της Aethir.

Η Aethir, σε αντάλλαγμα, θα παρέχει στην KIP Protocol πρόσβαση στους σημαντικούς πόρους της, συμπεριλαμβανομένων 40.000 GPU και 3.000 NVIDIA H100, για να διευκολύνει τη δημιουργία προτροπών AI. Ο Julian Peh, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της KIP Protocol, εξέφρασε την άποψη ότι η συμμαχία ευθυγραμμίζεται στενά με τη χρήση των υπολογιστικών δυνατοτήτων της Aethir για την ενίσχυση των στρατηγικών ανάπτυξης και νομισματοποίησης περιουσιακών στοιχείων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα σημειώθηκε μια σημαντική εξέλιξη, καθώς οι τρεις κορυφαίες οντότητες στον χώρο των crypto AI – το SingularityNet, το Fetch.ai και το Ocean Protocol – συμφώνησαν σε μια συγχώνευση με τοκεν αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεννώντας το έργο Artificial Superintelligence Alliance (ASI). Η ASI διερευνά επί του παρόντος τρεις κύριες πρωτοβουλίες: την ανάπτυξη πρακτόρων ΤΝ σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα, την προώθηση νευρωνικών συμβολικών μοντέλων εκμάθησης γλώσσας (LLM) και την ενίσχυση της ανταλλαγής και εφαρμογής δεδομένων ΤΝ.

Ο Humayun Sheikh, πρόεδρος της Artificial Superintelligence Alliance και διευθύνων σύμβουλος της Fetch.ai, δήλωσε: “Βραχυπρόθεσμα, η εστίασή μας εστιάζεται στην έναρξη λειτουργίας και στην κερδοφορία του agentic network. Σύντομα, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε διάφορα εμπορικά προϊόντα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη”.

Παρά τον ενθουσιασμό που περιβάλλει αυτές τις καινοτομίες, ο τομέας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από δόλιες δραστηριότητες.

Στις 5 Μαΐου, η εταιρεία ασφάλειας blockchain CertiK αποκάλυψε ένα exploit ύψους 1,27 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσε το Genius Crypto Token GNUS.ai. Ένας εισβολέας φέρεται να παραβίασε το ιδιωτικό πορτοφόλι Discord των προγραμματιστών του token, δημιούργησε ένα πλαστό GNU token στο blockchain Fantom και αντέγραψε τον κώδικα Ethereum Chain του GNUS.ai. Αυτό επέτρεψε τη μετατροπή των πλαστών συμβολαίων GNU σε νόμιμα συμβόλαια GNUS.ai στο Fantom. Στη συνέχεια, ο δράστης μετέφερε 500.000 tokens GNUS.ai που δημιουργήθηκαν με δόλιο τρόπο στο Ethereum και τις ρευστοποίησε, αποκομίζοντας 1,27 εκατομμύρια δολάρια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: