Η JPMorgan αποκαλύπτει επενδύσεις σε διάφορα Spot Bitcoin ETFs

Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός γίγαντας JPMorgan Chase αποκάλυψε συμμετοχές σε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) Bitcoin από παρόχους όπως οι Grayscale, ProShares, Bitwise, BlackRock και Fidelity.

Σύμφωνα με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) με ημερομηνία 10 Μαΐου, η JPMorgan Chase κατέχει επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 760.000 δολαρίων σε διάφορα Bitcoin ETF. Αυτά περιλαμβάνουν το ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), το iShares Bitcoin Trust (IBIT) της BlackRock, το Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) της Fidelity, το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) και το Bitwise Bitcoin ETF. Επιπλέον, η τράπεζα κατέχει 25.021 μετοχές, αξίας περίπου 47.000 δολαρίων, στην Bitcoin Depot, έναν πάροχο ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων.

Η αποκάλυψη αυτή συνέπεσε με παρόμοια ανακοίνωση της Wells Fargo την ίδια ημέρα, σχετικά με τις επενδύσεις της στα Grayscale και ProShares Bitcoin ETFs, καθώς και στην Bitcoin Depot. Επιπλέον, η Susquehanna International Group ανέφερε στις 7 Μαΐου ότι είχε αποκτήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μετοχές από αυτά τα spot crypto ETFs κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024.

Ως η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε όρους ενεργητικού, με έλεγχο περίπου 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, η γνωστοποίηση της JPMorgan Chase είναι σημαντική. Η SEC σημείωσε ότι η ακρίβεια και η πληρότητα των πληροφοριών από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η SEC έδωσε το πράσινο φως για τη διαπραγμάτευση των spot Bitcoin ETFs στα αμερικανικά χρηματιστήρια τον Ιανουάριο. Εμπειρογνώμονες του κλάδου αναμένουν την απόφαση της SEC σχετικά με τις αιτήσεις για spot ETFs Ether έως τις 23 Μαΐου, την τελική προθεσμία για την υποβολή της αίτησης από τη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων VanEck.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: