Η ξαφνική πτώση της αξίας του Bitcoin υποδηλώνει πιθανή πτώση στα 54 χιλιάδες δολάρια

Η τιμή του Bitcoin έπεσε πάνω από 2.000 δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα στις 10 Μαΐου, αναστατώνοντας μια προηγουμένως ήρεμη αγορά με μια έκρηξη απροσδόκητης μεταβλητότητας.

Τα δεδομένα της αγοράς από το TradingView τόνισαν ότι η απότομη πτώση αιφνιδίασε πολλούς leveraged long traders, καθώς η τιμή του Bitcoin έπεσε από το υψηλό των 63.494 δολαρίων νωρίτερα εκείνη την ημέρα στο χαμηλό των 60.308 δολαρίων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το Bitcoin συνεχίζει να αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις, χάνοντας πάνω από 2,5% της αξίας του τις τελευταίες 24 ώρες.

“Η τελική φάση συσσώρευσης βρίσκεται σε εξέλιξη”, δήλωσε ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής της MN Capital, με αφορμή τις ραγδαίες μεταβολές των τιμών που χαρακτηρίζουν το Bitcoin από την τελευταία μείωση στο μισό. Ο van de Poppe σημείωσε τη συνεχιζόμενη “χαμηλή μεταβλητότητα” και τις ακανόνιστες κινήσεις των τιμών από τις 29 Φεβρουαρίου, με την πρόσφατη πτώση να ωθεί το Bitcoin πίσω σε ένα κρίσιμο επίπεδο στήριξης.

“Αν δεν κρατήσει, είναι πιθανό να δούμε μια πτώση στην περιοχή των 52-55 χιλιάδων δολαρίων, σηματοδοτώντας το τέλος αυτής της φάσης διόρθωσης”, πρόσθεσε.

Σε μια παρόμοια σημείωση, o Daan Crypto Trades σχολίασε την απότομη πτώση στα 60.000 δολάρια στις 9 Μαΐου, περιγράφοντάς την ως μια γρήγορη διόρθωση της αγοράς για να “τιμωρήσει τις υπερβολικά αισιόδοξες θέσεις long που λήφθηκαν πάνω από τα 63.000 δολάρια”.

Η πρόσφατη πτώση αποδείχθηκε δαπανηρή για τους tradaers που στοιχημάτιζαν σε μια συνεχή ανάκαμψη πέραν των 64.000 δολαρίων, ιδίως στις 10 Μαΐου, όταν η πτώση προκάλεσε τη ρευστοποίηση θέσεων long αξίας 127 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια μιας 24ωρης εκκαθάρισης της αγοράς συνολικού ύψους 175,17 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass.

Στην τελευταία ενημέρωση της αγοράς, θέσεις με μόχλευση σε Bitcoin αξίας περίπου 9 εκατομμυρίων δολαρίων ρευστοποιήθηκαν μόλις την τελευταία ώρα, με τις θέσεις long να αντιστοιχούν στα 6,36 εκατομμύρια δολάρια του συνόλου αυτού.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: