Η MicroStrategy κατέχει τώρα το εντυπωσιακό ποσό των 205.000 Bitcoin

Η MicroStrategy, η εξέχουσα αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας λογισμικού, ολοκλήρωσε πρόσφατα μια προσφορά μετατρέψιμων ομολογιών ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας μια στρατηγική κίνηση στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η ανακοίνωση αυτής της οικονομικής κίνησης έγινε στις 6 Μαρτίου, συμπίπτοντας με ένα νέο ιστορικό υψηλό για το Bitcoin.

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την ιδιωτική προσφορά στις 8 Μαρτίου, η MicroStrategy χρησιμοποίησε τα καθαρά έσοδα από την προσφορά των χρεογράφων, μαζί με τα πλεονάζοντα μετρητά, για να ενισχύσει το ταμειακό της απόθεμα Bitcoin. Ειδικότερα, η εταιρεία απέκτησε επιπλέον 12.000 BTC με μέσο κόστος 68.477 δολάρια ανά Bitcoin, όπως επιβεβαίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της MicroStrategy, Michael Saylor, μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X.

Πριν από αυτή την τελευταία εξαγορά, η MicroStrategy κατείχε περίπου 193.000 BTC με μέση τιμή αγοράς 31.544 δολάρια, που αντιστοιχεί σε αξία χαρτοφυλακίου 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αξιοσημείωτη απόδοση 112% από την ίδρυσή της. Με την πρόσφατη αγορά, η MicroStrategy διαθέτει πλέον συνολικά 205.000 BTC, που αποκτήθηκαν σε μέση τιμή 31.500 δολάρια ανά νόμισμα, με συνολικό κόστος 6,91 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετατρέψιμες ομολογίες που εκδόθηκαν στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς φέρουν επιτόκιο 0,625% ετησίως, με πληρωμές που προγραμματίζονται ανά εξάμηνο τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο από τον Σεπτέμβριο του 2024 και μετά. Οι ομολογίες παρέχουν ευελιξία, καθώς είναι μετατρέψιμες σε μετρητά, μετοχές της MicroStrategy ή σε συνδυασμό και των δύο. Το αρχικό ποσοστό μετατροπής έχει οριστεί σε 0,6677 μετοχές κοινών μετοχών κατηγορίας Α της MicroStrategy ανά 1.000 δολάρια ονομαστικής αξίας των ομολογιών, που ισοδυναμεί με αρχική τιμή μετατροπής περίπου 1.497,68 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό αντιπροσωπεύει premium περίπου 42,5% σε σχέση με την τελευταία αναφερόμενη τιμή πώλησης της κοινής μετοχής κατηγορίας Α της MicroStrategy στο Nasdaq Global Select Market στις 5 Μαρτίου 2024.

Η MicroStrategy κέρδισε αρχικά την προσοχή για την τολμηρή απόφασή της τον Αύγουστο του 2020 να διαθέσει ένα σημαντικό μέρος του κεφαλαίου της απευθείας σε συμμετοχές σε Bitcoin. Με πρωτεργάτη τον πρόεδρο της εταιρείας που υποστηρίζει το Bitcoin, η κίνηση ξεκίνησε με μια επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα η MicroStrategy να εξασφαλίσει 21.454 BTC για τις ταμειακές της τοποθετήσεις.

Εκείνη τη στιγμή, ο Saylor τόνισε την πεποίθηση της εταιρείας για το Bitcoin ως αξιόπιστο μέσο αποθήκευσης αξίας και ελκυστικό μακροπρόθεσμο επενδυτικό περιουσιακό στοιχείο σε σύγκριση με την κατοχή μετρητών. Η στάση του ήταν αποφασιστική, υποστηρίζοντας ότι το Bitcoin ξεπέρασε το fiat currency ως επένδυση, καθιστώντας το την κύρια εκμετάλλευση στη στρατηγική αποθεμάτων ταμείου της MicroStrategy. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χαρτοφυλάκια Bitcoin της εταιρείας είχαν ήδη σημειώσει σημαντική αύξηση, ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου 2024.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: