Το Bitcoin ξεπερνά τα $72.000 για πρώτη φορά στην ιστορία

Πρόσφατα στοιχεία του Bloomberg αποκάλυψαν μια σημαντική μετατόπιση στην αγκαλιά του Bitcoin από την παραδοσιακή χρηματοδότηση, καθώς γίγαντες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών όπως η BlackRock, η Fidelity, η VanEck και η Grayscale διαχειρίζονται πλέον πάνω από 55 δισεκατομμύρια δολάρια της συνολικής κυκλοφορίας του Bitcoin μέσω διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF). Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική υποστήριξη, με 10 εταιρείες να κατέχουν συλλογικά περίπου το 4% του συνόλου του Bitcoin που κυκλοφορεί.

Τα στατιστικά στοιχεία από έτος σε έτος αναδεικνύουν την ταχεία υιοθέτηση των Bitcoin ETFs, με το iShares Bitcoin ETF (IBIT) της BlackRock και το FBTC της Fidelity να κατατάσσονται ως το τρίτο και τέταρτο πιο ενεργό αμοιβαίο κεφάλαιο στον ευρύτερο χώρο των ETF, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Eric Balchunas του Bloomberg. Ο Balchunas παρατήρησε: “Αν αυτοί ήταν οι αριθμοί στο τέλος του έτους, θα τους χαρακτήριζα επιτυχημένους. Το να το κάνεις μέσα σε οκτώ εβδομάδες είναι απλώς παράλογο”.

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 70.000 $ σε κίνηση ρεκόρ

Σε μια ιστορική στιγμή, στις 7:30 π.μ., το Bitcoin σημείωσε ιστορικό υψηλό όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα 70.000 δολάρια για πρώτη φορά στην 15ετή ιστορία του. Το κρυπτονόμισμα πλησίασε για λίγο αυτό το ορόσημο αργά την Παρασκευή, πέφτοντας λίγο πριν από τα 70.000 δολάρια, προτού οι δραστηριότητες κατοχύρωσης κερδών προκαλέσουν μια μικρή βουτιά. Ωστόσο, η θετική τάση συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με το BTC/USD να διαπραγματεύεται σήμερα γύρω στα 70.200 δολάρια.

Το Bitcoin έχει επιδείξει αξιοσημείωτες επιδόσεις, καταγράφοντας αύξηση 66% από έτος σε έτος και εντυπωσιακή άνοδο 240% σε ετήσια βάση. Αυτή η άνοδος υποδηλώνει συνεχή δυναμική, η οποία τροφοδοτείται εν μέρει από τη διαφημιστική εκστρατεία που περιβάλλει τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), τα οποία έχουν ωθήσει τις αγορές Bitcoin καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα Bitcoin ETF κερδίζουν έλξη με κεφαλαιοποίηση 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Με την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) στις 10 Ιανουαρίου, τα Bitcoin ETFs κέρδισαν γρήγορα έδαφος, με κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει τα 56 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 4% της συνολικής προσφοράς Bitcoin που κυκλοφορεί. Η εκπληκτική αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς του Bitcoin υπογραμμίζει την κυριαρχία του, καθώς αντιπροσωπεύει το 53,8% της παγκόσμιας κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 2,65 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ως παράλληλη εξέλιξη, το Ethereum (ETH) έφτασε στο ιστορικό όριο των 4.000 δολαρίων, με το ζεύγος ETH/USD να διαπραγματεύεται σήμερα στα 4.050 δολάρια, τονίζοντας το ευρύτερο ανοδικό κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: