Ο Max Keizer προβλέπει μια κατάρρευση αγοράς όπως το 1987, προβλέπει ότι το Bitcoin θα ξεπεράσει τα 500.000 $

Ο Max Keiser, ένας εξέχων υποστηρικτής του Bitcoin, εξέδωσε ένα προειδοποιητικό μήνυμα την Τετάρτη, παραλληλίζοντας τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς με το διαβόητο κραχ του 1987.

Το tweet του Keiser έφερε έναν προφητικό τόνο, αναφέροντας: “Έρχεται κραχ τύπου 1987. Το Bitcoin, το απόλυτο ασφαλές καταφύγιο, θα εκτοξευθεί πάνω από τα 500.000 δολάρια. Ο χρυσός θα συνεχίσει να απονομιμοποιείται από το Bitcoin”. Εκτός από την πρόβλεψη της εκτίναξης του Bitcoin, εξέφρασε ανησυχίες για πιθανές κυβερνητικές κατασχέσεις με στόχο τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin (ETF) και τις εγχώριες επιχειρήσεις εξόρυξης Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προσθέτοντας στις προβλέψεις του, ο Keiser οραματίστηκε ένα μοναδικό μέλλον για το Ελ Σαλβαδόρ, προτείνοντας ότι η χώρα θα μπορούσε να γίνει καταφύγιο για μια σημαντική εισροή ενός εκατομμυρίου μεταναστών της μεσαίας και ανώτερης τάξης: “1 εκατομμύριο μετανάστες της μεσαίας και ανώτερης τάξης θα κατακλύσουν το Ελ Σαλβαδόρ”.

Αφορμή για τα tweets αυτά στάθηκε μια έκθεση που αναδεικνύει μια σημαντική ανισορροπία της αγοράς, αποκαλύπτοντας ότι το κορυφαίο 10% των μετοχών στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 75% της συνολικής αξίας της αγοράς. Ο Keiser έκανε παραλληλισμούς μεταξύ αυτής της συγκέντρωσης και ιστορικών γεγονότων της αγοράς, αναφέροντας ομοιότητες με τη φούσκα του Dot-com και την περίοδο που προηγήθηκε της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Σε ένα επόμενο tweet, ο Keiser προέτρεψε τους οπαδούς του να προετοιμαστούν για μια σημαντική πτώση της αγοράς, επικαλούμενος τη μνήμη της “Μαύρης Δευτέρας” στις 19 Οκτωβρίου 1987 – μια ημέρα κατά την οποία οι παγκόσμιες αγορές κατέρρευσαν, εξαφανίζοντας αξία 1,71 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Οι μετοχές ετοιμάζονται για ένα νέο κραχ τύπου 1987. Το Bitcoin θα αναδειχθεί θριαμβευτής ως το απόλυτο ασφαλές καταφύγιο. Τα χρήματα ήδη φεύγουν από τα ETF χρυσού και εισρέουν στα ETF BTC. Μου αρέσει το ARK Invest ARKB ETF της Cathie Wood. Είναι πραγματικοί Bitcoiners!!!” τόνισε.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης κριτικής του Keiser σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα. Τον προηγούμενο μήνα, χαρακτήρισε τα Ripple, Cardano και Binance ως “sh*tcoins”, κατηγορώντας τα ότι επιτρέπουν την τρομοκρατία. Οι γνώσεις και οι προβλέψεις του Keiser συνεχίζουν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον της κοινότητας των κρυπτονομισμάτων, καθώς περιηγούνται στις εξελισσόμενες δυναμικές της αγοράς.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: