Η Circle ανακοινώνει την άμεση παύση της κοπής USDC στο δίκτυο Tron

Η Circle ανακοίνωσε πρόσφατα την αιφνίδια διακοπή της κοπής USDC στo blockchain Tron, επικαλούμενη στρατηγική ευθυγράμμιση με τη συνεχή δέσμευσή της να διασφαλίσει την αξιοπιστία, τη διαφάνεια και την ασφάλεια του USD Coin (USDC).

Σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιο που δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου, η Circle δήλωσε την άμεση διακοπή της κοπής USDC στο Tron, περιγράφοντας τα σχέδια για τη σταδιακή κατάργηση της υποστήριξης του δικτύου blockchain. Ειδικότερα, η Circle διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να διευκολύνει τις μεταφορές USDC για τους επιχειρηματικούς πελάτες της Circle Mint σε άλλα blockchain μέχρι τον Φεβρουάριο του 2025.

Παρότι παρότρυνε τους χρήστες λιανικής και όσους βρίσκονται εκτός του οικοσυστήματος Circle να αναλάβουν άμεση δράση μεταφέροντας τα USDC τους που βασίζονται στο TRON σε ένα ανταλλακτήριο, η Circle απέφυγε να παράσχει συγκεκριμένους λόγους για τον τερματισμό της υποστήριξης του Tron. Η εταιρεία τόνισε τη συνεχή αξιολόγηση της καταλληλότητας του blockchain ως μέρος των πρακτικών διαχείρισης κινδύνου που εφαρμόζει.

Η Circle περιέγραψε την απόφαση να αποσύρει την υποστήριξη του Tron ως αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης σε επίπεδο επιχείρησης, η οποία περιλαμβάνει συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων, της συμμόρφωσης και άλλων λειτουργιών της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Circle, η οποία επί του παρόντος βρίσκεται στη διαδικασία υποβολής αίτησης για δημόσια εγγραφή στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέχει σημαντική θέση στην αγορά stablecoin με το USDC της να διαθέτει κεφαλαιοποίηση αγοράς σχεδόν 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό την τοποθετεί στη δεύτερη θέση μετά την Tether, η οποία διαθέτει αποτίμηση 97,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko.

Στο παρελθόν, η Circle είχε αρνηθεί σθεναρά τους ισχυρισμούς ότι παρείχε υπηρεσίες στον ιδρυτή του Tron, Justin Sun. Οι διαψεύσεις αυτές ήρθαν ως απάντηση σε ισχυρισμούς της Campaign for Accountability, μιας ομάδας δεοντολογίας, η οποία υποστήριζε ότι η ενσωμάτωση της Circle στο δίκτυο Tron είχε θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητά της. Η Circle διευκρίνισε ότι δεν είχε συνεργαστεί με τον Sun από τον Φεβρουάριο του 2023.

Η Εκστρατεία για τη Λογοδοσία εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την εμπλοκή του Tron σε διεθνείς δράσεις επιβολής του νόμου που σχετίζονται με σημαντικές συναλλαγές από φερόμενες ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και οντότητες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είχε μηνύσει τον Sun και το Ίδρυμα Tron τον Μάρτιο του 2023, υποστηρίζοντας την προσφορά μη εγγεγραμμένων κινητών αξιών και χειραγωγικές συναλλαγές. Ο Sun αρνήθηκε σταθερά αυτούς τους ισχυρισμούς.

Μέχρι στιγμής, το Tron δεν έχει απαντήσει σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με την απόφαση της Circle να σταματήσει την κοπή USDC στο blockchain του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: