Έκθεση της JPMorgan υποδηλώνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατέχουν τον έλεγχο του Stablecoin Tether

Σε πρόσφατη ερευνητική έκθεση, η JPMorgan επεσήμανε πιθανά τρωτά σημεία στο Tether (USDT), το μεγαλύτερο stablecoin, που αποδίδονται στην εξάρτησή του από την αγορά των ΗΠΑ και στους επικείμενους κανονισμούς. Παρά το γεγονός ότι η Tether λειτουργεί εκτός των ΗΠΑ, οι ρυθμιστικές αρχές μπορούν ακόμη να ασκήσουν επιρροή στην υπεράκτια χρήση της μέσω του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC), αποκαλύπτει η έκθεση.

Η συσχέτιση του Tether με το Tornado Cash χρησιμεύει ως παράδειγμα, με το OFAC να βάζει στη μαύρη λίστα το crypto-mixer που λειτουργεί στο δίκτυο Ethereum τον Αύγουστο του 2022, επικαλούμενο τη συμμετοχή του στη διευκόλυνση του ξεπλύματος χρήματος. Οι αναλυτές, με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανηγυρτζόγλου, σημείωσαν ότι αν και οι άμεσες νομικές ενέργειες κατά offshore οντοτήτων και αποκεντρωμένων επιχειρήσεων είναι περίπλοκες, τα έμμεσα μέτρα και η διεθνής συνεργασία θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμποδίσουν τη χρήση του Tether.

Οι αναμενόμενες ρυθμίσεις για τα stablecoins αναμένεται να ασκήσουν έμμεση πίεση στο Tether, μειώνοντας την ελκυστικότητά του σε σύγκριση με τα stablecoins που τηρούν αυξημένη διαφάνεια και συμμόρφωση με τα νέα ρυθμιστικά πρότυπα Know Your Customer (KYC) και Anti-Money Laundering (AML). Η πρόκληση αυτή αναμένεται να επεκταθεί και στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi), όπου το USDT λειτουργεί ως πηγή εξασφαλίσεων και ρευστότητας.

Η έκθεση υπογράμμισε ότι οι κανονισμοί για τα stablecoins, ιδιαίτερα συντονισμένοι σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) σε όλη τη G20, θα περιορίσουν περαιτέρω τη χρήση μη ρυθμιζόμενων stablecoins όπως το Tether.

Η Tether έχει κληθεί να ενισχύσει τη διαφάνεια όσον αφορά τα αποθεματικά της και έχει λάβει μέτρα προς τη δημοσίευση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, η JPMorgan υποστηρίζει ότι οι τελευταίες γνωστοποιήσεις της Tether δεν επαρκούν για να αμβλύνουν τις ανησυχίες.

Η JPMorgan, σε προηγούμενες δηλώσεις της, επέκρινε την κυριαρχία του USDT, υποστηρίζοντας ότι είναι επιζήμια για το ευρύτερο οικοσύστημα κρύπτο. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tether, Paolo Ardoino, απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς, θεωρώντας ότι είναι “υποκριτικό” για τη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη συγκέντρωση στον χώρο της κρύπτο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: