Το Bitcoin ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια market cap

Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, η συνολική αποτίμηση της αγοράς της κυκλοφορούσας προσφοράς Bitcoin ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, χάρη στην πρόσφατη άνοδο της τιμής του BTC, η οποία ξεπερνά πλέον τα 51.000 δολάρια. Επί του παρόντος, η κυκλοφορούσα προσφορά του Bitcoin αποτελείται από 19.627.443 BTC, που αντιπροσωπεύει το 93,46% της συνολικής ανώτατης προσφοράς του που ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια.

Η αύξηση του θετικού κλίματος των επενδυτών, η οποία οφείλεται, μεταξύ άλλων, σε μια συνεχιζόμενη ανοδική αγορά και στην έγκριση των spot Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντανακλά σε διάφορες πτυχές του οικοσυστήματος κρυπτονομισμάτων.

Η πρόσφατη άνοδος των επενδύσεων σε Bitcoin, τόσο από μεμονωμένους όσο και από θεσμικούς φορείς, έχει συμβάλει σημαντικά στη διαρκή ανατίμηση της τιμής του Bitcoin.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin είχε προηγουμένως ξεπεράσει το ορόσημο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021 κατά τη διάρκεια μιας ανοδικής περιόδου που τελικά οδήγησε το BTC στο προσωρινό υψηλό όλων των εποχών των 69.000 δολαρίων. Ταυτόχρονα, η ανοδική πορεία επέκτεινε την επιρροή της σε ολόκληρη την αγορά κρύπτο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έφτασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά το μέλλον, η επικείμενη μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ (Bitcoin Halving) αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω ενίσχυση της αγοραίας τιμής του κρυπτονομίσματος. Σύμφωνα με την ανάλυση της Grayscale, τα Bitcoin ETFs θα μπορούσαν να αλλάξουν ριζικά τη δυναμική ζήτησης-προσφοράς του κρυπτονομίσματος, αντισταθμίζοντας την πίεση πώλησης που συνδέεται με τo halving.

Η ανάλυση της Grayscale υπογραμμίζει ότι το τρέχον ποσοστό εξόρυξης 6,25 Bitcoin ανά μπλοκ μεταφράζεται σε ετήσια αξία περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υποθέτοντας μια τιμή 43.000 δολαρίων. Με απλούστερους όρους, για να διατηρηθούν οι τρέχουσες τιμές, πρέπει να υπάρξει πίεση αγοράς ύψους 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο.

“Μετά το Halving, οι απαιτήσεις αυτές θα μειωθούν κατά το ήμισυ: με εξόρυξη μόνο 3,125 Bitcoin ανά μπλοκ, αυτό ισοδυναμεί με μείωση στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, διευκολύνοντας ουσιαστικά την πίεση πώλησης”.

Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσουμε ότι η τιμή του Bitcoin επηρεάζει άμεσα το λειτουργικό κόστος της κοινότητας εξόρυξης. Το επερχόμενο γεγονός του halving, το οποίο θα μειώσει την ανταμοιβή εξόρυξης στα 3,125 BTC, υπογραμμίζει την ανάγκη το Bitcoin να διατηρήσει μια υψηλή αγοραία αξία για να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μοντέλου εξόρυξης.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: