Τα BlackRock και ProShares Bitcoin ETF ξεπερνούν τους ημερήσιους όγκους του GBTC

Την Πέμπτη, το IBIT της BlackRock και το BITO της ProShares πέτυχαν ένα αξιοσημείωτο ορόσημο ξεπερνώντας τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών του GBTC της Grayscale, σηματοδοτώντας μια σημαντική εξέλιξη στο τοπίο των Bitcoin ETF.

Κλείνοντας τις συναλλαγές της Πέμπτης, το IBIT κατέγραψε συναλλαγές ύψους 306 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το BITO ακολούθησε από κοντά με 298 εκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, το GBTC παρουσίασε συγκριτικά χαμηλότερο όγκο συναλλαγών στα 291 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία από διάφορες πηγές.

Η συγκεκριμένη Πέμπτη σηματοδότησε επίσης ένα αξιοσημείωτο γεγονός, καθώς είδε τον ημερήσιο όγκο των ETF να βυθίζεται κάτω από το όριο του 1 δισ. δολαρίων, γεγονός που υπογράμμισε ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence James Seyffart. Είναι ουσιώδες να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν οποιαδήποτε δραστηριότητα συναλλαγών μετά το πέρας του ωραρίου.

Τα Grayscale κυριαρχούσαν στους όγκους συναλλαγών μεταξύ όλων των ETFs Bitcoin από την εισαγωγή τους στις αρχές Ιανουαρίου. Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες, ένα σημαντικό μέρος αυτών των όγκων συνέβαλε σε πιέσεις πώλησης. Οι επενδυτές στο GBTC, ειδικότερα, κεφαλαιοποίησαν τα κέρδη και μεταπήδησαν σε εναλλακτικούς παρόχους, όπως προκύπτει από δηλώσεις διαφόρων τραπεζών.

Ένας αξιοσημείωτος παίκτης σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο είναι το πτωχευμένο πλέον ανταλλακτήριο FTX, το οποίο φέρεται να έχει εκποιήσει GBTC αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Από την άλλη πλευρά, άλλοι πάροχοι ETF έχουν βιώσει σταδιακές εισροές, με αποτέλεσμα το σύνολο των Bitcoin που κατείχαν όλα τα ETFs να ανέρχεται συνολικά σε 28,6 δισεκατομμύρια δολάρια από την Πέμπτη.

Αυτή η αλλαγή στη δυναμική των συναλλαγών μεταξύ των Bitcoin ETF σηματοδοτεί την εξέλιξη των προτιμήσεων και των κινήσεων των επενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με την BlackRock και την ProShares να αναδεικνύονται σε σημαντικούς διεκδικητές στον ανταγωνισμό για τον όγκο συναλλαγών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: