H VSFG του Χονγκ Κονγκ στοχεύει το πρώτο τρίμηνο του 2024 για την έναρξη του Spot Bitcoin ETF

Η επιδίωξη του Χονγκ Κονγκ για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) έχει συγκεντρώσει την προσοχή, με μια αναφερόμενη εισροή τουλάχιστον 10 διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων που εργάζονται ενεργά για την εισαγωγή ενός τέτοιου προϊόντος. Η δυναμική πίσω από αυτή την πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη παγκόσμια τάση, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπήρξε αξιοσημείωτη ώθηση για Bitcoin ETFs. Μεταξύ των βασικών παικτών αυτής της κίνησης είναι η Venture Smart Financial Holdings (VSFG), μια εξέχουσα εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η VSFG έχει θέσει ως στόχο την παρουσίαση ενός spot Bitcoin ETF το πρώτο τρίμηνο του 2024, όπως αποκαλύπτεται σε πρόσφατη έκθεση του Bloomberg. Ο Brian Chan, επικεφαλής της ομάδας επενδύσεων και προϊόντων της VSFG, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς, αναφέροντας τον φιλόδοξο στόχο της εταιρείας να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση μέχρι το τέλος του έτους. Επί του παρόντος, η VSFG ασχολείται ενεργά με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC) για να εξασφαλίσει την έγκριση για την έναρξη του spot Bitcoin ETF της.

Το ρυθμιστικό τοπίο στο Χονγκ Κονγκ φαίνεται να εξυπηρετεί αυτή την πρωτοβουλία, με την SFC να δηλώνει επίσημα την ετοιμότητά της να λάβει αιτήσεις για spot Bitcoin ETF από εξουσιοδοτημένα και αδειοδοτημένα ιδρύματα τον Δεκέμβριο του 2023. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει μια έξαρση δραστηριότητας, με αρκετούς διαχειριστές κεφαλαίων να φέρονται να προετοιμάζονται για τις αντίστοιχες εκδόσεις ETF με βάση τα κρύπ.

Ο RJ Ke, ένας ερευνητής που συνδέεται με την εκκίνηση του Ethereum scaling Taiko, προβλέπει επιτάχυνση των αιτήσεων Bitcoin ETF στο Χονγκ Κονγκ τους επόμενους μήνες, αναφέροντας ως καταλύτη την επιτυχή έναρξη των spot Bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Ιανουαρίου. Η προσδοκία ενισχύεται περαιτέρω από την προοπτική εταιρειών που προσέφεραν προηγουμένως futures-based crypto ETFs στο Χονγκ Κονγκ να εξετάσουν το ενδεχόμενο στροφής προς spot Bitcoin ETFs. Για παράδειγμα, η Samsung Asset Management, γνωστή για την εισαγωγή του Samsung Bitcoin Futures ETF το 2023, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να διερευνήσει ένα spot ETF, προσθέτοντας ένα επιπλέον επίπεδο δυναμισμού στο εξελισσόμενο τοπίο κρυπτονομισμάτων του Χονγκ Κονγκ.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: