Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύεται να εμποδίσει τα CBDC εάν εκλεγεί

Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπράττει με τον Ρον ΝτεΣάντις στη σταθερή αντίθεσή του στα CBDCs

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε τη φωνή του στην αυξανόμενη κριτική που ασκείται στα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs), δεσμευόμενος να απαγορεύσει τη δημιουργία τέτοιων ψηφιακών νομισμάτων εάν επιστρέψει στο αξίωμα. Ο Τραμπ έδωσε αυτή την υπόσχεση κατά τη διάρκεια προεκλογικής στάσης στο Νιου Χαμσάιρ, τονίζοντας τις ανησυχίες του για τις πιθανές απειλές που θέτουν τα CBDCs στις ατομικές ελευθερίες.

“Ως πρόεδρός σας, δεν θα επιτρέψω ποτέ τη δημιουργία ενός ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας”, δήλωσε ο Τραμπ στη σκηνή, συνοδευόμενος από τον πρώην υποψήφιο Vivek Ramaswamy, γνωστό για τις απόψεις του υπέρ των κρύπτο ο οποίος πρόσφατα ανέστειλε την εκστρατεία του. Συνέχισε να περιγράφει τα CBDCs ως επικίνδυνη απειλή για την ελευθερία, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να αποτρέψει την εισαγωγή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι ένα CBDC θα έδινε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον απόλυτο έλεγχο των χρημάτων των πολιτών, επιτρέποντάς της να κατάσχει κεφάλαια χωρίς τα θιγόμενα άτομα να γνωρίζουν τη συναλλαγή. Η έντονη αυτή στάση ευθυγραμμίζεται με τον ευρύτερο σκεπτικισμό του Trump απέναντι στην κυβερνητική επιρροή και παρέμβαση.
Ενώ επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόταση από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ σχετικά με την εισαγωγή ενός CBDC, το θέμα έχει γίνει εξέχον ζήτημα στην πολιτική των ΗΠΑ, ιδίως στην προεκλογική εκστρατεία. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα CBDC, γεγονός που δείχνει ότι το θέμα έχει αποκτήσει σημαντική προσοχή και δημόσιο ενδιαφέρον.
Παρά τις προηγούμενες επικρίσεις του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα, αξίζει να σημειωθεί ότι φέρεται να κατέχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια δολάρια σε ethereum όπως αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2023. Αυτή η προφανής αλλαγή προοπτικής μπορεί να αντανακλά την εξελισσόμενη δυναμική των συζητήσεων για τα κρυπτονομίσματα στους πολιτικούς κύκλους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: