Cboe Greenlights εισάγει Spot Bitcoin ETFs από διαφορετικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων

Η πορεία προς την πλήρη έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) για την εισαγωγή μεριδίων ενός spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) φαίνεται να προχωρά, καθώς το Cboe BZX Exchange έκανε πρόσφατα μια σημαντική κίνηση. Ανακοίνωσαν την έγκριση της εισαγωγής Bitcoin ETF από διάφορους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, αν και εκκρεμεί ακόμη η τελική έγκριση της SEC.

Σε επίσημες επιστολές που κατατέθηκαν στην SEC στις 10 Ιανουαρίου, η Cboe αποκάλυψε την έγκρισή της για τις προσφορές spot BTC ETF από διακεκριμένους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, όπως οι ARK 21Shares, Invesco Galaxy, Fidelity, VanEck, WisdomTree και Franklin Templeton. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η προθεσμία για την τελική απόφαση σχετικά με το spot Bitcoin ETF από την ARK 21Shares λήγει επίσης στις 10 Ιανουαρίου. Αυτό έχει οδηγήσει σε εικασίες ότι η SEC μπορεί να επιλέξει να εγκρίνει ταυτόχρονα πολλαπλές προσφορές από αυτούς τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων.

Για την επιτάχυνση της διαδικασίας εισαγωγής, το Χρηματιστήριο ζήτησε την επιτάχυνση της καταχώρισης των εν λόγω τίτλων σύμφωνα με τον κανόνα 12d1-2 του νόμου περί χρηματιστηρίου αξιών του 1934. Η κίνηση αυτή υποδηλώνει την έντονη επιθυμία να προχωρήσουν γρήγορα οι εισαγωγές.

Ο αναλυτής ETF Eric Balchunas πρότεινε ότι αυτές οι καταθέσεις της Cboe αποτελούν το “τελευταίο βήμα” πριν από την πλήρη έγκριση των καταθέσεων S-1 του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στην SEC. Εάν η ρυθμιστική αρχή εγκρίνει πράγματι ένα spot Bitcoin ETF στις 10 Ιανουαρίου, ορισμένοι εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι αυτά τα επενδυτικά οχήματα θα μπορούσαν να γίνουν διαθέσιμα για διαπραγμάτευση ήδη από τις 11 Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την υιοθέτηση χρηματοοικονομικών προϊόντων που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα στις παραδοσιακές αγορές.

Το πρόσφατο tweet της SEC προκάλεσε ένα κύμα εικασιών στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων σχετικά με τη γνησιότητα και τις προθέσεις του. Πολλοί αμφισβήτησαν αν επρόκειτο για μια νόμιμη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε πρόωρα από την SEC ή αν κατασκευάστηκε με σκοπό τη χειραγώγηση της αγοράς των κρύπτο. Η αβεβαιότητα που περιβάλλει αυτό το tweet έχει αφήσει την κοινότητα να αναζητά απαντήσεις.

Προσθέτοντας την ίντριγκα, η ομάδα ασφαλείας X έκανε μια αποκάλυψη στις 9 Ιανουαρίου, δηλώνοντας ότι η SEC δεν είχε ενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον λογαριασμό της στο Twitter κατά τη στιγμή του περιστατικού. Αυτή η αποκάλυψη εγείρει ανησυχίες σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στον ρυθμιστικό οργανισμό και πώς θα μπορούσε να αναρτηθεί ένα τέτοιο tweet χωρίς τις κατάλληλες διασφαλίσεις.

Επιπλέον, το περιστατικό συγκέντρωσε την προσοχή αρκετών Αμερικανών νομοθέτων, οι οποίοι κάλεσαν την SEC να υποβάλει λεπτομερή έκθεση για το θέμα. Το ενδιαφέρον τους για το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της ρυθμιστικής εποπτείας στον χώρο των κρυπτο και την ανάγκη για διαφάνεια σε τέτοια θέματα. Καθώς εξελίσσεται η έρευνα, η κοινότητα παραμένει ανυπόμονη για περισσότερες πληροφορίες που θα ρίξουν φως στην πραγματική φύση του tweet και στον πιθανό αντίκτυπό του στην αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: