Οι πάροχοι Spot Bitcoin ETF υποβάλλουν αναθεωρημένες αιτήσεις S-1, αναμένοντας την έγκριση της SEC

Spot Bitcoin ETF: Οι αιτούντες υποβάλλουν τροποποιημένες αιτήσεις S-1, εν αναμονή της SEC

Αρκετοί αιτούντες που επιδιώκουν την έγκριση για spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) υπέβαλαν εσπευσμένα τις τροποποιημένες αιτήσεις τους για το έντυπο S-1 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), σηματοδοτώντας ένα πιθανό πράσινο φως από τη ρυθμιστική αρχή.

Η κούρσα για την εξασφάλιση της έγκρισης για spot Bitcoin ETFs έφτασε σε κρεσέντο στις 8 Ιανουαρίου, καθώς πολλαπλοί εκδότες, συμπεριλαμβανομένων των Valkyrie, WisdomTree, BlackRock, VanEck, Invesco, Galaxy, Grayscale, ARK Invest, 21Shares, Fidelity, Bitwise και Franklin Templeton, κατέθεσαν τις τελικές τροποποιήσεις S-1. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με την ευρέως αναμενόμενη ημερομηνία για την έγκριση των πρώτων spot Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Valkyrie πήρε το προβάδισμα, όντας μεταξύ των πρώτων εταιρειών που κατέθεσαν την τελική τροποποίηση S-1 πριν από την ημερομηνία-στόχο της 10ης Ιανουαρίου. Αυτός ο καταιγισμός υποβολών εγκαινιάζει μια ιστορική εβδομάδα για το Bitcoin.

Οι τροποποιημένες καταθέσεις S-1 παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αμοιβές που σχετίζονται με αυτά τα ETF και αποκαλύπτουν τις ταυτότητες των εμπλεκόμενων market makers. Ειδικότερα, ορισμένοι αιτούντες έχουν προβεί σε σημαντικές μειώσεις των τελών διαπραγμάτευσης για τα μελλοντικά spot προϊόντα τους Bitcoin ETF.

Για παράδειγμα, η ARK και η 21Shares σχεδιάζουν να παραιτηθούν από την αμοιβή 0,25% για το πρώτο 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM) κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών από την εισαγωγή. Το Bitcoin ETF της BlackRock, από την άλλη πλευρά, θα χρεώσει μια αρχική αμοιβή 0,2% για τους πρώτους 12 μήνες ή μέχρι το AUM να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά την οποία η αμοιβή θα αυξηθεί στο 0,30%.

Παρά τον ανταγωνισμό των τελών, ο αναλυτής του Bloomberg ETF Eric Balchunas εκτιμά ότι αυτό μπορεί να μην αλλάξει σημαντικά το ανταγωνιστικό τοπίο, καθώς οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές συνήθως εστιάζουν στις τυπικές αμοιβές. Ωστόσο, δεδομένης της ομοιότητας των προσφορών μεταξύ αυτών των ETF, οι αμοιβές μπορεί πράγματι να αποτελέσουν σημείο διαφοροποίησης.

Εκτός από τις λεπτομέρειες σχετικά με τα τέλη, ορισμένοι αιτούντες, όπως η BlackRock, έχουν συμπεριλάβει πληροφορίες σχετικά με τo seeding των spot Bitcoin ETFs. Η BlackRock αποκάλυψε ότι το trust της αγόρασε 227,9 BTC αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων στις 5 Ιανουαρίου 2024, με τα έσοδα από τη δημιουργία seeding. Αυτές οι 400.000 μετοχές αντιπροσωπεύουν το σύνολο των μετοχών που βρίσκονταν σε κυκλοφορία κατά τη στιγμή της δήλωσης καταχώρισης S-1.

Εν τω μεταξύ, η ARK και η 21Shares σχεδιάζουν να αγοράσουν αρχικά seed creation baskets αξίας 437.000 δολαρίων “στις 8 Ιανουαρίου ή περίπου”, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια για την απόκτηση Bitcoin “κατά ή πριν” από την εισαγωγή των μετοχών στο ανταλλακτήριο Cboe BZX, σύμφωνα με τη δήλωση S-1.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αναμένει με ανυπομονησία την απάντηση της SEC σε αυτές τις αιτήσεις, με την πιθανή έγκριση των spot Bitcoin ETFs να αναμένεται ως ένα σημαντικό ορόσημο για τον κλάδο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: