Η τιμή του Bitcoin αυξάνεται πέρα από τα $45k καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για Spot BTC ETFs

Η τιμή του Bitcoin έχει ξεπεράσει το όριο των 45.000 δολαρίων, τροφοδοτούμενη από την αυξανόμενη αισιοδοξία γύρω από την πιθανή έγκριση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τις 8:00 π.μ. ET, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βάσει κεφαλαιοποίησης της αγοράς διαπραγματεύεται στα 45.035 δολάρια. Αυτή η άνοδος της τιμής προκάλεσε σημαντικές ρευστοποιήσεις (liquidations) μοχλευμένων θέσεων στα centralized exchanges. Η αυξημένη μεταβλητότητα οδήγησε στη ρευστοποίηση θέσεων Bitcoin αξίας άνω των 8 εκατομμυρίων δολαρίων εντός της τελευταίας ώρας, με την πλειονότητα, ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων, να είναι θέσεις short.

Στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων παρατηρήθηκαν επίσης ρευστοποιήσεις short θέσεων που ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια, συμβάλλοντας σε ένα σύνολο ρευστοποιήσεων ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορα centralized exchanges, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass.

Στη σφαίρα των αγορών παραγώγων,( derivatives) οι ρευστοποιήσεις συμβαίνουν όταν η θέση ενός trader κλείνει βίαια λόγω ανεπάρκειας κεφαλαίων για την κάλυψη των ζημιών που έχουν προκύψει. Αυτό το σενάριο εκτυλίσσεται όταν οι κινήσεις της αγοράς είναι αντίθετες με τη θέση του trader, εξαντλώντας το αρχικό περιθώριο ή την εξασφάλιση.

Η άνοδος της τιμής του Bitcoin και η σχετική δραστηριότητα ρευστοποίησης υπογραμμίζουν το αυξημένο ενδιαφέρον και την προσδοκία που περιβάλλει την πιθανή έγκριση των spot Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν χορηγηθούν, τα εν λόγω ETF θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό ορόσημο στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και να νομιμοποιήσουν περαιτέρω το Bitcoin ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: