Χρήστες καταγγέλλουν για παγωμένα περιουσιακά στοιχεία και μπλοκαρίσματα λογαριασμών στο MEXC Exchange

Έχουν εμφανιστεί αναφορές σχετικά με υποτιθέμενες δεσμεύσεις λογαριασμών και κατασχέσεις κεφαλαίων στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων MEXC, με τους χρήστες να εκφράζουν την απογοήτευση και τις ανησυχίες τους από τις 16 Δεκεμβρίου. Το ανταλλακτήριο έχει αποδώσει αυτές τις ενέργειες σε αυτό που αποκαλεί “abnormal trading activities.”

Ένας τέτοιος χρήστης, ο ψευδώνυμος trader Vida, μοιράστηκε την ατυχή εμπειρία του σε μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας μια σημαντική απώλεια 92.000 δολαρίων σε token Tether (USDT). Η απώλεια αυτή ακολούθησε μια σειρά κερδοφόρων συναλλαγών που εκτελέστηκαν επί 15 ημέρες στο futures market MEXC. O Vida αφηγήθηκε την επικοινωνία του με την ομάδα υποστήριξης του ανταλλακτηρίου, δηλώνοντας ότι είχε υποβάλει τα απαιτούμενα έγγραφα όπως τους ζητήθηκε. Ωστόσο, προς απογοήτευση του, τη δεύτερη ημέρα, όλα τα κεφάλαια στο λογαριασμό του διαγράφηκαν, μαζί με ολόκληρο το ιστορικό των εντολών του.

Τα στιγμιότυπα οθόνης που μοιράστηκε ο Vida ανέφεραν ότι η ομάδα υποστήριξης του MEXC αναγνώρισε το ζήτημα και ανέφερε ότι το σύστημα ελέγχου κινδύνου τους είχε επισημάνει προβλήματα με τις συναλλαγές. Στη συνέχεια, διεξήχθη εσωτερική έρευνα από το προσωπικό του ανταλλακτηρίου. Σύμφωνα με δήλωση που αναφέρθηκε από το MEXC:

“Όσον αφορά τους περιορισμούς του λογαριασμού και τα ζητήματα που σχετίζονται με τα futures trading/assets που αναφέρατε, το σύστημα ελέγχου κινδύνων και το αρμόδιο προσωπικό μας έχουν προβεί σε ενδελεχή εξέταση. Διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν ασυνήθιστες δραστηριότητες διαπραγμάτευσης στον λογαριασμό σας και στους συνδεδεμένους λογαριασμούς. Σύμφωνα με τους όρους χρήσης, έχουμε λάβει μέτρα για την ανάκτηση των ζημιών που έχουν προκύψει.”

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί άλλοι traders έχουν επίσης υποβάλει παρόμοιες αναφορές για τις εμπειρίες τους. Ένας χρήστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα από τον Σεπτέμβριο, ανέφερε ότι ο λογαριασμός του πάγωσε μετά από μια συναλλαγή 8.000 δολαρίων. Υποστήριξαν επίσης ότι φίλοι που κάνουν trading στο MEXC είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμώντας ότι περίπου το 10% του trading group τους είχε επηρεαστεί.

Οι όροι παροχής υπηρεσιών του MEXC αναφέρουν ρητά ότι το ανταλλακτήριο διατηρεί το δικαίωμα να διερευνήσει πιθανές παραβιάσεις των όρων του και να καθορίσει μονομερώς εάν ένα άτομο έχει παραβιάσει τους όρους αυτούς. Παρέχεται επίσης στο MEXC η εξουσία να προβαίνει σε διάφορες ενέργειες ως απάντηση στις παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένων του μπλοκαρίσματος και του κλεισίματος αιτημάτων εντολών, της δέσμευσης λογαριασμών, της αναφοράς περιστατικών στις αρμόδιες αρχές, της γνωστοποίησης των υποτιθέμενων παραβιάσεων και των ενεργειών που έχουν αναληφθεί, καθώς και της αφαίρεσης του περιεχομένου που παραβιάζει τις διατάξεις.

Το MEXC, το οποίο ιδρύθηκε το 2018 και εδρεύει στις Σεϋχέλλες, είναι ένα centralized ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα trading pairs, που ξεπερνούν τα 2.000 συνολικά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες συναλλαγών στο MEXC δεν είναι διαθέσιμες για τους κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Κίνας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του ανταλλακτηρίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: