Οι αναλυτές προβλέπουν την έγκριση του Spot Bitcoin ETF έως τις 10 Ιανουαρίου

Καθώς το έτος 2023 πλησιάζει προς το τέλος του, οι αιτούντες που διεκδικούν την έγκριση των spot Bitcoin ETFs στις Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν συντονισμένες προσπάθειες να ενσωματώσουν στις προτάσεις τους νέες απαιτήσεις μόνο για μετρητά. Παρά τον καταιγισμό τροποποιήσεων της τελευταίας στιγμής, ορισμένοι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την προοπτική έγκρισης ETF στις αρχές του 2024.

Οι αναλυτές ETF του Bloomberg, James Seyffart και Eric Balchunas, είναι μεταξύ εκείνων που αναμένουν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) θα δώσει το πράσινο φως για ένα spot Bitcoin ETF τον Ιανουάριο του 2024. Η αισιοδοξία αυτή διατηρείται παρά τις πολλαπλές προσαρμογές που κάνουν εσπευσμένα οι αιτούντες στις προτάσεις τους.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Seyffart ανέβηκε στο X (πρώην Twitter) για να μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της BlackRock όσον αφορά το spot Bitcoin ETF της, η οποία κατατέθηκε στις 18 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, η ενημέρωση αυτή περιλάμβανε την αποδοχή του συστήματος εξαργύρωσης μετρητών της SEC, σε αντίθεση με τις εξαγορές σε είδος ή εκείνες που αφορούν μη νομισματικά περιουσιακά στοιχεία όπως το BTC.

Ο Seyffart επεσήμανε ότι η τελευταία δήλωση καταχώρισης S-1 του iShares Bitcoin Trust ETF της BlackRock εισήγαγε τον όρο “prime execution agent” για να αντικαταστήσει τον “prime broker και τον πιστωτικό δανειστή συναλλαγών”. Σημείωσε ότι η SEC ενδέχεται να έχει επιφυλάξεις σχετικά με αυτή την αλλαγή και τις συνέπειές της.

Ο αναλυτής αναλογίστηκε τις πιθανές συνέπειες, δηλώνοντας: “Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα ενημερώσει τα έγγραφά του μετά από αυτό”. Επιπλέον, εξέφρασε αβεβαιότητα σχετικά με το κατά πόσον η SEC θα ήταν άνετη με έναν όρο όπου ένα τρίτο μέρος θα εκτελούσε συναλλαγές Bitcoin για λογαριασμό του ETF χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο μετρητών.

Ο Seyffart τόνισε ότι αρκετοί αιτούντες, συμπεριλαμβανομένων των ARK, Bitwise και Valkyrie, έχουν ήδη προσαρμοστεί σε ένα μοντέλο μόνο με μετρητά, ενώ άλλοι, όπως οι Grayscale και WisdomTree, έχουν διατηρήσει στοιχεία σε είδος ή μετρητά στις καταθέσεις τους.

Συνοψίζοντας την προοπτική του, ο Seyffart διατήρησε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας: “Όλα αυτά σημαίνουν ότι – εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου”. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι “ορισμένοι εκδότες μπορεί να μείνουν πίσω”, υπονοώντας την πιθανότητα ορισμένοι καταθέτες να μην αγκαλιάσουν πλήρως το μοντέλο της SEC μόνο με μετρητά.

Ο συνάδελφος του Seyffart, Balchunas, επανέλαβε αυτό το συναίσθημα, χαρακτηρίζοντας τις συνεχιζόμενες συζητήσεις και κλήσεις μεταξύ της SEC και των πολλαπλών spot Bitcoin ETF που καταθέτουν αιτήσεις ως “ενδιαφέρον και καλό σημάδι για τον Ιανουάριο”. Ανέφερε ότι το μήνυμα από την SEC προς αυτές τις οντότητες ήταν σαφές: “Δημιουργήστε μετρητά ή θα περιμένετε”.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αναμένει με ανυπομονησία τις αποφάσεις της SEC τις επόμενες εβδομάδες, με την ελπίδα ότι ένα spot Bitcoin ETF θα είναι σύντομα διαθέσιμο στους επενδυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: