Υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής: Τα συμβόλαια μπορούν πλέον να διευθετηθούν σε Bitcoin

Η Νταϊάνα Μοντίνο, υπουργός Εξωτερικών, Διεθνούς Εμπορίου και Λατρείας της Αργεντινής, έκανε πρόσφατα μια ανακοίνωση σχετικά με μια σημαντική εξέλιξη που αφορά την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στη χώρα. Στις 21 Δεκεμβρίου, σε μια δήλωση που μοιράστηκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), η Mondino αποκάλυψε την πιθανή ένταξη του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων στο νομικό πλαίσιο της Αργεντινής για τις συμβάσεις και τις πληρωμές.

Η ανακοίνωση απορρέει από ένα πρόσφατα θεσπισμένο διάταγμα γνωστό ως “Βάσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της Αργεντινής”, το οποίο ψηφίστηκε επίσημα στις 20 Δεκεμβρίου. Αν και το εν λόγω διάταγμα δεν αναφέρει ρητά τα κρυπτονομίσματα, περιέχει διατάξεις που παρέχουν στους οφειλέτες τη δυνατότητα να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους χρησιμοποιώντας νομίσματα που δεν αναγνωρίζονται επίσημα ως νόμιμο χρήμα στην Αργεντινή.

H Mondino υπογράμμισε αυτή τη νέα ευελιξία δηλώνοντας: “Επιβεβαιώνουμε και επαναβεβαιώνουμε ότι οι συμβάσεις στην Αργεντινή μπορούν πλέον να εκτελούνται με τη χρήση Bitcoin και οποιουδήποτε άλλου κρυπτονομίσματος της επιλογής σας”. Η δήλωση αυτή υπογραμμίζει την προθυμία της κυβέρνησης να ενσωματώσει τα κρυπτονομίσματα στο χρηματοπιστωτικό τοπίο της χώρας, αν και υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Στην ουσία, η κυβέρνηση της Αργεντινής φαίνεται να προετοιμάζει το έδαφος για ένα πιο φιλικό προς τα κρύπτο περιβάλλον, αναγνωρίζοντας την πρακτικότητα και τα δυνητικά οφέλη των ψηφιακών νομισμάτων για τις συμβάσεις και τις οικονομικές συναλλαγές εντός της χώρας. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με μια ευρύτερη παγκόσμια τάση των κυβερνήσεων και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διερευνούν την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων στις αντίστοιχες οικονομίες τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: