Η έναρξη του Bitcoin ETF πλησιάζει, αλλά το συναίσθημα της αγοράς παραμένει χλιαρό

Η τιμή του Bitcoin έχει σημειώσει μια αξιοσημείωτη άνοδο σχεδόν 200% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα. Ωστόσο, αυτή η ανοδική δυναμική φαίνεται να έχει αφήσει πολλούς επενδυτές αδιάφορους καθώς το έτος 2023 πλησιάζει στο τέλος του, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων on-chain Glassnode.

H Binance οδηγεί σε Bitcoin Leverage Drain

Ο δείκτης μόχλευσης, το ανοιχτό ενδιαφέρον σε μετρητά και το ανοιχτό ενδιαφέρον σε κρύπτο για το Bitcoin είναι επί του παρόντος στάσιμο στα τρέχοντα επίπεδα τιμών τους, με τον δείκτη μόχλευσης να είναι έτοιμος να φτάσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η κατάσταση αυτή έχει τραβήξει την προσοχή του αναλυτή ερευνών και δεδομένων της CryptoSlate, James Van Straten, ο οποίος τη βρίσκει αρκετά ασυνήθιστη, δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν ενδεχομένως να εγκρίνουν το πρώτο ETF με τιμή spot Bitcoin σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Ο Van Straten δήλωσε: “Η κατανόηση των κρίσιμων μετρήσεων παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες καθώς η αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εξελίσσεται συνεχώς. Ένας τέτοιος δείκτης, ο εκτιμώμενος δείκτης μόχλευσης (Estimated Leverage Ratio – ELR), προσφέρει μια ματιά στη μόχλευση της αγοράς και είναι αξιοσημείωτος”.

“Επί του παρόντος, ο ELR πλησιάζει τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα – ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε μόνο δύο φορές στο παρελθόν. Αυτό υποδηλώνει μια σημαντική μείωση της μόχλευσης της αγοράς, γεγονός που υποδηλώνει μια συντηρητική προσέγγιση από τους traders σε futures market”.

Αλλαγή στο κλίμα για τα ETF

Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζει μια μετατόπιση του κλίματος όσον αφορά την πιθανή έγκριση του ETF. Μόλις πριν από ένα μήνα, το Bitcoin γνώρισε ραγδαία κέρδη που τροφοδοτήθηκαν από τον ενθουσιασμό για το γεγονός του ETF. Ωστόσο, τα τρέχοντα δεδομένα ανοικτού ενδιαφέροντος υποδηλώνουν μια πιο προσεκτική στάση “περιμένουμε και βλέπουμε”, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξακολουθούν να θεωρούν τις πιθανότητες έγκρισης του ETF σχεδόν βέβαιες.

Ο Van Straten επεσήμανε επίσης ότι η μείωση του ανοιχτού ενδιαφέροντος, το οποίο πλησιάζει τα χαμηλά επίπεδα από έτος σε έτος, θα μπορούσε να είναι επωφελής για τη σταθερότητα του Bitcoin.

“Ωστόσο, το τοπίο των ατναλλακτηρίων δεν είναι ομοιόμορφο”, αναγνώρισε. “Η Deribit είναι το μόνο εξέχον ανταλλακτήριο που παρατηρεί σήμερα σημαντική μόχλευση. Αντίθετα, η Binance, ένας σημαντικός παίκτης στο πεδίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων των ανταλλακτηρίων, συνεχίζει την πτωτική του τάση, πλησιάζοντας σε ένα αθέατο χαμηλό από τον Δεκέμβριο του 2022”.

Νέα πτωτική τάση της τιμής του Bitcoin;

Σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, πολλοί στην κοινότητα των κρύπτο φαίνεται να μην γνωρίζουν την επικείμενη έγκριση του Bitcoin ETF. Ο BitQuant, ένας δημοφιλής αναλυτής κρύπτο και σχολιαστής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε την απορία του για την έλλειψη ενθουσιασμού γύρω από το ETF.

“Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει ότι το Bitcoin ETF θα γίνει δεκτό σε 22 ημέρες και η υπόλοιπη μειοψηφία δεν πιστεύει ότι θα συμβεί, ακόμη και αν η Bitwise κάνει διαφημιστικό γι’ αυτό”, δήλωσε ο BitQuant στους συνδρομητές του στο X (πρώην Twitter) σε μια ανάρτηση στις 18 Δεκεμβρίου. “Είναι λίγο σουρεαλιστικό”.

Ο Van Straten ολοκλήρωσε την ανάλυσή του με προσοχή.

“Ιστορικά, όταν το Estimated Leverage Ratio (ELR) φτάνει στο κατώτατο σημείο του, ακολουθείται από μια πτωτική τάση στην αξία του Bitcoin”, σημείωσε.

“Αυτό το μοτίβο παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων περιόδων: Τον Μάιο του 2021, εν μέσω της απαγόρευσης εξόρυξης από την Κίνα, και τον Νοέμβριο του 2022, μετά την κατάρρευση του FTX. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η αξία του Bitcoin μειώθηκε μέχρι να βρει ένα νέο local bottom. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ακολουθία υποδηλώνει μια συσχέτιση μεταξύ των χαμηλών του ELR και των προσαρμογών της αξίας της αγοράς του Bitcoin”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: