Η BlackRock τροποποιεί την αίτηση Spot Bitcoin ETF εν αναμονή για το πράσινο φως της SEC

Σε μια στρατηγική κίνηση για να ενισχύσει τις προοπτικές της να εξασφαλίσει την έγκριση για ένα spot Bitcoin ETF στις Ηνωμένες Πολιτείες, η BlackRock (BLK) υπέβαλε μια αναθεωρημένη πρόταση τη Δευτέρα. Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει τη δέσμευση της BlackRock να ευθυγραμμιστεί με τις ρυθμιστικές προτιμήσεις, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για την πρώτη έγκριση ενός τέτοιου ETF στη χώρα.

Η βασική προσαρμογή στην επικαιροποιημένη πρόταση είναι η συμπερίληψη μηχανισμών δημιουργίας και εξαγοράς μετρητών εντός της δομής του ETF, ένα μοντέλο που ευνοείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Η BlackRock, ως ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως, είναι η τελευταία μεταξύ πολλών εταιρειών που αναθεωρούν τις προτάσεις τους, ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες εικασίες ότι η SEC θα μπορούσε να δώσει το πράσινο φως σε ένα κύμα αιτήσεων spot Bitcoin ETF ήδη από τον Ιανουάριο.

Η BlackRock είχε υποβάλει αρχικά αίτηση για το iShares Blockchain and Tech ETF μόλις τον περασμένο μήνα, παρουσιάζοντας στην πρόταση της ένα μοντέλο εξαγοράς. Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή αντιμετώπισε έντονο έλεγχο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την προστασία των επενδυτών και το ενδεχόμενο χειραγώγησης της αγοράς. Στην αρένα των ETF, δύο πρωταρχικοί μηχανισμοί εξαγοράς και δημιουργίας είναι εξέχοντες: η εξαγορά και τα μετρητά.

Η δομή εξαγοράς επιτρέπει στις εταιρείες να εξαγοράζουν μερίδια για πραγματικό Bitcoin που κατέχουν στα ETF τους, ένα μοντέλο που θεωρείται πιο ελκυστικό για τους επενδυτές από πολλές εταιρείες. Από την άλλη πλευρά, οι εξαγορές σε μετρητά, που θεωρούνται από την SEC ως ασφαλέστερη και πιο προσιτή επιλογή, αντικαθιστούν αυτές τις μετοχές με την ισοδύναμη αξία τους σε μετρητά.

Η στρατηγική στροφή της BlackRock προς την υιοθέτηση ενός μηχανισμού εξαγοράς σε μετρητά καταδεικνύει μια προληπτική προσπάθεια ευθυγράμμισης της πρότασής της για ETF με τις προτιμήσεις της SEC, αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες και δημιουργώντας μια πιθανή πορεία για την έγκριση ενός spot Bitcoin ETF. Η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει τη δυναμική φύση του επενδυτικού τοπίου των κρυπτονομισμάτων και την αυξανόμενη έμφαση στην κανονιστική συμμόρφωση εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η BlackRock δεν είναι η μόνη εταιρεία που υιοθετεί αυτή την προσέγγιση, καθώς αρκετές άλλες έχουν συμφωνήσει να εκδίδουν εξαγορές σε μετρητά μέχρι να λάβουν έγκριση οι εξαγορές. Μέχρι σήμερα, περισσότερες από δώδεκα εταιρείες έχουν καταθέσει αιτήσεις ETF, με την ARK 21Shares να δημοσιεύει επίσης πρόσφατα ένα αναθεωρημένο S-1 με παρόμοια αλλαγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SEC έχει καθυστερήσει την απόφαση για αρκετές αιτήσεις ETF Ethereum, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Grayscale, ARK 21Shares, VanEck και Hashdex, αυξάνοντας την προσμονή γύρω από την πιθανή έγκριση αυτών των επενδυτικών οχημάτων που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: