Η Tether απαντά στις εκκλήσεις των Αμερικανών νομοθέτων για δράση του DOJ

Η Tether, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το stablecoin Tether USDT, επικοινώνησε πρόσφατα με τους νομοθέτες των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις ανησυχίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ) για την πιθανή κατάχρηση του stablecoin της.

Οι επικοινωνίες αυτές απευθύνονταν σε μέλη της Επιτροπής Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, καθώς και στην Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επιστολές που απεστάλησαν στις 16 Νοεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου. Στις επιστολές αυτές, η Tether τόνισε τη δέσμευσή της να καταπολεμήσει την παράνομη χρήση των stablecoins.

Η πρωτοβουλία αυτή της Tether προήλθε από τα αιτήματα που υπέβαλαν η γερουσιαστής Cynthia Lummis και ο εκπρόσωπος French Hill τον Οκτώβριο. Οι νομοθέτες κάλεσαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει τον βαθμό στον οποίο η Binance και η Tether ενδέχεται να υποστηρίζουν έμμεσα τρομοκρατικές δραστηριότητες μέσω συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.

Οι ανησυχίες αυτές προέκυψαν μετά από μια επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, με υπονοούμενα ότι οι παράνομες συναλλαγές κρύπτο έπαιξαν ρόλο στη χρηματοδότηση των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων. Η απάντηση της Tether υπογράμμισε το ισχυρό της πρόγραμμα Know Your Customer (KYC), τα συστήματα παρακολούθησης συναλλαγών και τις προληπτικές της προσπάθειες για τον εντοπισμό ύποπτων λογαριασμών και δραστηριοτήτων.

Η Tether δήλωσε: “Συνεργαζόμαστε σταθερά με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου όταν μας ζητείται και παραμένουμε προσηλωμένοι στο να συνεργαζόμαστε προληπτικά με τις υπηρεσίες παγκοσμίως. Η Tether είναι αφοσιωμένη στον εντοπισμό και τη δέσμευση διευθύνσεων που συνδέονται με παραβιάσεις κυρώσεων, παράνομες δραστηριότητες ή οποιαδήποτε μορφή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας”.

Επιπλέον, η Tether υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι των πελατών είναι μια συνεχής διαδικασία πέραν της εγγραφής, και χρησιμοποιεί εργαλεία παρακολούθησης της επιτήρησης για τη συνεχή παρακολούθηση της δραστηριότητας των πελατών. Η Tether ανέφερε τη χρήση του εργαλείου Reactor από την Chainalysis, ένα κορυφαίο εργαλείο επιτήρησης blockchain που χρησιμοποιείται από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων blockchain.

Σε μια συναφή εξέλιξη, στις 9 Δεκεμβρίου, η Tether ανακοίνωσε μια εθελοντική πολιτική για το πάγωμα πορτοφολιών που σχετίζονται με άτομα που υπόκεινται σε κυρώσεις και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των Ειδικά Καθορισμένων Εθνικών του Γραφείου Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων των Ηνωμένων Πολιτειών, προσφέροντας ελέγχους στη δευτερογενή αγορά.

Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή από την προηγούμενη στάση της Tether το 2022, όταν αρνήθηκε να παγώσει προληπτικά πορτοφόλια που συνδέονται με ύποπτες δραστηριότητες. Ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος των εταιρειών κρύπτο στις ΗΠΑ και παγκοσμίως ώθησε την Tether να επανεκτιμήσει την προσέγγισή της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tether, Paolo Ardoino, εξέφρασε τη δέσμευσή τους, δηλώνοντας: “Η Tether στοχεύει να είναι ένας αξιόπιστος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες επιβολής του νόμου και να συμβάλλουμε στην παγκόσμια κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ”.

Ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος των εταιρειών κρύπτο το 2023 έχει εδραιώσει περαιτέρω τη θέση του USDT στην αγορά, με την κεφαλαιοποίησή του να ανέρχεται σήμερα στα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: